Mindennapos lelki terápia, valóságos élveboncolás

2019.10.25. 11:00

Fehér Adrienn színésznő a testét, a lelkét és a vérét adta Fűzfőn

Nagy sikert aratott a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében a Hamu és gyémánt – Cserháti Zsuzsa-emlékest Fehér Adrienn főszereplésével, akit elkísért zenekara és énekes barátnői.

SZP

Fehér Adrienn és zenésztársai hatalmas sikert arattak Balatonfűzfőn. Méltó módon emlékeztek Cserháti Zsuzsára Hamu és gyémánt című előadásukban

Fotó: Szendi Péter

Már tizenhat éve annak, hogy hazánk egyik legsikeresebb énekesnője eltávozott az élők sorából. Cserháti Zsuzsa emléke ma is élénken él az emberek emlékezetében, dalaiért milliók rajonganak, szerettei pedig sosem felejtik páratlan humorát és nevetését. Az ötvenöt éves korában elhunyt énekesnő szinte fogadott lányaként szerette Fehér Adriennt, aki szerint a depresszióba zuhant Zsuzsa élete utolsó esztendei­ben lélekben már feladta a küzdelmet.

– Először 1996-ban találkoztam Zsuzsával, ami életem egyik legmeghatározóbb élménye volt. Fiatal korom óta vágytam arra, hogy személyesen is megismerhessem, láthassam, ami huszonhárom éves koromban meg is adatott – meséli a színésznő, aki csodálatos hangjával elvarázsolta a fűzfői közönséget. Cserháti legnagyobb slágereit adták elő, közben Fehér Adrienn monológokban emlékezett vissza rá, olykor könnyezve, máskor nevetve. Adri és Cserháti barátsága 1996-ban kezdődött, és hét évig, Zsuzsa haláláig tartott.

– Lelki közösségben voltunk Zsuzsával, rólam is szól a darab, de én egészségesebben kezelem ezt a történetet. Nekem csak majdnem ment tönkre ennyire az életem – legyint, majd elmeséli első találkozásukat.

Fehér Adrienn és zenésztársai hatalmas sikert arattak Balatonfűzfőn. Méltó módon emlékeztek Cserháti Zsuzsára Hamu és gyémánt című előadásukban Fotó: Szendi Péter

– A Hairben énekeltem Peggy dalát. Zsuzsa eljött megnézni, és akkor bemutatkoztam neki. Kérdeztem, tanítana-e. – Ugyan minek? Mindent tudsz az éneklésről – válaszolta. – Ha megtapos az élet, akkor majd úgy tudsz énekelni, ahogy kell. Amin átmegy az ember, amíg odaér, na, az csinálja meg a torkát.

Nagy vállalás volt számára színpadra vinni a Cserháti Zsuzsa-emlékestet, de egyben hatalmas megtiszteltetés is, hiszen egy olyan embernek az életét kell bemutatnia, akit nagyon szeretett. Ez a színdarab mindennapos lelki terápia számára, valóságos élveboncolás, amelyhez a testét, a lelkét, a vérét adja. Szeretne méltó emléket állítani neki, mert igazán megérdemli.

A balatonfűzfői közönségnek nagyon tetszett a darab, háromszor is visszatapsolták az előadókat. Adrienn elmondta, hogy ilyen hálás közönséggel még nem találkozott, számára megtiszteltetés volt énekelni, hiszen végig érezte a nézők minden egyes rezdülését, szeretetét. Megköszönte zenésztársai munkáját is.

A dalokat egy kiváló zenekar adta elő, a tagok: Baráth István (gitár), Kaszás Péter (dob), Neumann Balázs (zongora) voltak. Fehér Adrienn mellett énekelt Jónás Andrea és Peron Dorottya.

A Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka Balatonfűzfőn idén utoljára november 25-én 18 órától látható. A Bor, mámor, szerelem című előadás egy operettkoktél élő zenekari kísérettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában