A zene összekötő kapocs

2019.10.16. 20:23

Húsz éve közvetíti a zenei kultúrát a pápai iskola

Az elmúlt húsz évben sikerrel végzett zeneoktatásból nyújtott ízelítőt az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola jelenlegi növendékeinek gálaműsora.

Laskovics Márió

A zeneiskola tanárából, népzenész tanítványaiból álló Somló Banda fellépése keretezte a húszéves gálaműsort

Fotó: Laskovics Már/Napló

Húsz éve kezdte meg a zeneművészeti oktatást a pápai Allegro Alapfokú Művészeti Iskola. Az évfordulót gálaműsorral ünnepelték meg pénteken a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ megtelt színháztermében.

Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az iskola tevékenységétől gazdagabb a város, a térség, a járás. Elismerően szólt az intézmény pedagógusainak tehetséggondozásáról, közösségépítéséről.

Szili Gabriella igazgató az Allegro AMI tanári karának egységét emelete ki köszöntőjében
Fotó: Laskovics Már/Napló

Pfeiferné Takács Hajnalka, a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója beszédében felidézte az alapítás körülményeit. Elmondta, korunk ifjúságának az Allegrónál olyan időtálló értékeket adnak át, melyek készségeiket fejlesztik, lelküket nemesítik, és kaput nyitnak a zenei kultúra világára. A városlődi iskola délutáni foglalkozásainak megszervezésekor mára mérvadó szerepet tölt be.

Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében elismerően szólt az intézmény pedagógusainak tehetséggondozásáról, közösségépítéséről
Fotó: Laskovics Már/Napló

– Az Allegro fejlődik, terjeszkedik, változik, és húsz éve – nevéhez hűen – gyorsan felel meg a kor kihívásainak. Nagy lépés, hogy idén kislődi tagintézményünkben is telephelyet nyitottunk. Ma már 49 diák jár valamilyen hangszerre iskolánkban az Allegro szárnya alatt – tette hozzá. Végül a zene gyógyító, nyugtató hatását kiemelve mondott köszönetet a zenetanároknak.

Pfeiferné Takács Hajnalka, a városlődi iskola igazgatója beszédében a zene gyógyító, nyugtató hatását kiemelve mondott köszönetet az Allegro AMI zenetanárainak
Fotó: Laskovics Már/Napló

Szili Gabriella igazgató megköszönte a húsz év során náluk tanuló növendékeknek és szüleiknek, az őket tanító pedagógusoknak, művésztanároknak az intézményt sikeressé tevő munkát.

A zeneiskola tanárából, népzenész tanítványaiból álló Somló Banda fellépése keretezte a húszéves gálaműsort
Fotó: Laskovics Már/Napló

– Iskolánk a sok zenét szerető gyermekkel, a sok versenyeredménnyel, valamint a továbbtanuláskor a művészi pályát választó tanítványokkal sikeres. Növendékeink egyéni fejlődésükön túl tudásukkal színesítették az iskolájuk, lakóhelyük kulturális életét. Tanáraink elkötelezettek, kitartóak, felkészültek, vállalkozó szelleműek, jó kedvűek. Ők egy jó csapat – hangsúlyozta az igazgató.

A gálaműsorban felléptek az iskola tanulói szóló és kamaradarabokkal
Fotó: Laskovics Már/Napló

A gálaműsorban fellépett a Somló Banda, illetve az iskola tanulói szóló és kamaradarabokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában