szívesen tér vissza a városba

2019.10.08. 07:00

Klasszikus és kortárs művek fuvolán a pápai ótemplomban

Két fiatal fuvolatehetség, Nyilas Édua és Vivianne Caragea hangversenyén tapsolhatott a közönség.

Laskovics Márió

Nyilas Édua szívesen tér vissza Pápára

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A két fiatal tehetség Mészárosné Lengyel Szabina zenetanár zongorakíséretével Wilhelm Friedemann Bach, Hector Berlioz, Bartók Béla, Nicole Chamberlain, Ian Clark és Ástor Piazzola műveiből válogatott.

Nyilas Édua kilenc évig tanult a pápai zeneiskolában, majd a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban folytatta tanulmányait. Jelenleg Svájcban a Berni Művészeti Főiskola harmadéves hallgatója. Gyakran játszik zenekarokban, vendégszerepel és kurzusokon is részt vesz. Örül, ha visszatérhet Pápára, tavaly óta ez volt a harmadik koncertje a városban.

– Az ótemplom akusztikája először meglepően visszhangos, de nagyon szép, kellemes, és hangsúlyozza a fuvola hangját. Román barátnőmmel – akivel egy éve duót, illetve egy zongoristával kiegészülve triót is alapítottunk – színes, populárisabb hangzású repertoárral készültünk, klasszikus és különleges kortárs darabokkal egyaránt – mondta el Nyilas Édua.

Nyilas Édua szívesen tér vissza Pápára
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Hozzátette, hogy húzós év elé néz, szakdolgozattal, diplomázással, mesterképzésre való felvételivel. Először a művészit, majd a tanári képzést teljesítené, a különböző oktatási rendszerek megismerése céljából körülnéz Svájcban, Ausztriában, Németországban és Magyarországon, továbbá esetleg Angliában és Franciaországban is szívesen tanulna tovább.

Szakdolgozata témájául valószínűleg keresztény kórusműveket választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában