jótékonysági koncert

2019.10.09. 17:30

Mága Zoltán hegedűművész Sümegen: állva tapsolt a közönség

Mintegy hatszázan tapsoltak Mága Zoltán hegedűművész jótékonysági „Száz templomi koncertje” újabb állomásán, Sümegen a plébániatemplomban kedden este, ahol a művész a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral, valamint Zséda és Berkes Gabi vendégművészekkel adott kétórás koncertet.

Kovács Erika

20191008 Sümeg Mága Zoltán 100 templomi jótékonysági koncertsorozat, Urunk Mennybemenetele Plébániatemplom Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Beteg és sérült gyermekekért muzsikál templomi koncertjein Mága Zoltán, aki magánadománnyal is támogatja a nemes ügyet. A művész Papp Imre várkapitány és Végh László polgármester meghívására érkezett Sümegre.

Jótékonysági koncertjén zsúfolásig megtelt a plébániatemplom, több százan az épület körül hallgatták az előadást, majd állva tapsolt a közönség, és az emberek egy-egy cd-t kaptak ajándékba.

Az előadáson Nagy József kanokok köszöntője után Mága Zoltán elmondta, koncertkörútját, amellyel a határon túli magyarlakta településeket is felkeresi, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere támogatásával és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökségével szervezte. A művész egyebek mellett méltatta régi barátait, a Papp családot, a fiatalon elhunyt, édesapja nyomdokaiba lépett ifjabb Papp Imre várkapitányt. Hozzátette, az összefogás, amit a család képvisel, egy város életében is sikert, kimagasló eredményt hozhat. Elhangzott, Papp Imre és családja magánadománnyal segíti a gyermekeket, és a művész budapesti, újévi koncertjére száz belépőt vásárolt a sümegi szépkorúaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában