ne maradj le!

2019.10.31. 07:00

Még tart a jelentkezés a Pannon Unifestre

November 3-ig, azaz vasárnapig még lehet jelentkezni az idei Pannon Unifest hét szekciójába.

Horváth Virág

Forrás: Domján Attila

Forrás: Domján Attila

Ének (egyéni és csoportos), hangszer, zenekari formációk, vers- és prózamondás, vers- és prózaírás, fotó és festmény és rajz kategóriákban mérhetik össze tudásukat a fesztivál keretén belül a művészetek iránt érdeklődő fiatalok. Deli Kitti, a Pannon Unifest főszervezője a Napló kérdésére elmondta, a szekcióknak megfeleltetett workshopokat a rendezvény két fő napján, szombaton és vasárnap rendezik, ám a hétköznapokra is tartogatnak programokat.

- Igyekszünk széles spektrumon mozogni. A tavalyi év sikereire alapozva idén is szerepet kap a tánc öröme – mondta el Deli Kitti. Kiemelte, a Junior Prima-díjas fiatal színészt, Vecsei H. Miklóst is vendégül látják, aki mesél majd különböző projektjeiről, melyeket főállása mellett végez. Többek között szó esik majd a Sztalker Csoport színházi előadásairól, a POKET zsebkönyv mozgalmáról, amely forradalmasítja az “olvasni menő” fogalmát.

Habár a Pannon Unifest egyfajta verseny, a főszervező mégsem azoknak ajánlja a rendezvényt, akik a versenyzés megszállottjai. – 2017-ben megalkottunk egy minősítő rendszert, mely szabályai szerint arany-, ezüst- és bronz- minősítéseket osztunk. Így nemcsak a legjobb három fiatal művésszel tudja tudatni a zsűri, hogy elismeri munkájukat. Mégis a leghasznosabb ajándék az a szakmájukban kiválóan szereplő emberek jelenléte, tanácsai, építő kritikái.

Hozzátette, bár vágynak az országos figyelemre, mégis fontos számukra a lokálpatriotizmus. – Szeretnénk mi is bebizonyítani, hogy a fiatalok szemszögéből is méltó a város, hogy Európa Kulturális Fővárosa legyen 2023-ban. Így hát a zsűri tagjai olyan országosan elismert művészek, akik valamilyen módon kötődnek Veszprémhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában