Fogékony ovisok

2020.02.10. 07:00

Angolul köszöntik a látogatót az ajkai Sün Balázsok

Angolul is tudják köszönteni a látogatót, majd egész mondatban bemutatkozni az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézmény­egysége Sün Balázs csoportjába járók, pedig még csak négy-, négy és fél évesek a gyerekek.

Tisler Anna

A mozgást is angol nyelvű gyermekdalra végzik

Fotó: Györkös József

Ismerik a színek és formák elnevezéseit, az évszakokat, a mindennapjaikhoz, játékaikhoz tartozó szavakat. A napi foglalkozásokon, a játékban, a mozgásban, a tevékenységben észrevétlenül ragadnak rájuk a szavak, jegyzik meg a kiejtést. Fogékonyak, lelkesek, érdeklődők. Pethő Anita angol nyelvi óvodapedagógus és a nyelvet szintén jól beszélő Liszt­maier-Csánitz Adrienn óvodapedagógus foglalkozik velük. A Patakparti Óvodában 2013 óta építik be az angol nyelvi foglalkozást a mindennapokba. Hamarosan más intézményegységek óvodásai számára is megnyílik a lehetőség. A képviselő-testület a januári ülésén döntött arról, hogy pályázat útján három óvodapedagógusnak igényelnek támogatást 14 napos továbbképzésre, valamint ketten négyhetes nyelvtanfolyamon vehetnek részt. Az önkormányzati fenntartású intézmény két egységében, két-két csoportban szeretné elindítani a foglalkozást, aminek feltétele, hogy az óvodapedagógusok rendelkezzenek a szükséges nyelvismerettel.

A mozgást is angol nyelvű gyermekdalra végzik
Fotó: Györkös József

A módszerről Pethő Anita elmondta, hogy a nevelésbe, az óvodai foglalkozásokba beépül a nyelv, így az a gyerekek életének részévé válik. A visszajelzés pozitív, ugyanis az óvodáskorban elkezdett nyelvtanulás felkelti az érdeklődést, és megalapozza a későbbi sikereket. A kiejtésre ilyenkor a legfogékonyabbak a kicsinyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában