Gyarapodó mackósereg

2020.02.19. 11:00

Idén 4500 medvét állítottak ki a pápai Pegazus Színházban

Az ünnepi, 15. színházi évad keretében 15x300 címmel nyílt meg a hagyományos mackókiállítás a Pegazus Színház Szent István úti épületében, ahol február 21-éig, péntekig 4500 medvét tekinthetnek meg az érdeklődők.

Polgár Bettina

Kezdetben egy családi naphoz kötődően tettek ki néhány macit, és azóta egyre nőtt a medveállomány

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Sarkadi Nagy Lászlótól, a Pe­ga­zus Színház társigazgatójától megtudtuk, a véletlen hozta úgy, hogy az évek során több ezer mackót felvonultató kiállítássá nőtte ki magát az eleinte még egészen aprócska gyűjtemény. Elmondta, kezdetben egy családi naphoz kötődően tettek ki néhány macit a teátrumukban, és a nagy sikerre való tekintettel azóta évről évre gyarapodott a medveállomány. A legtöbb mackót vásárolták, de előfordult, hogy ajándékba is kaptak.

– Van néhány különlegesebb mackónk, amelyet idősebb emberek hoztak be, mert látták, hogy itt jó helyen vannak, megbecsülik őket. Ezek az öreg macik hetven–nyolcvan-, vagy akár százévesek – árulta el Sarkadi Nagy László. A macikat tematikusan, vagy éppen fajták szerint állították ki a színházban.

Megtekinthetők az elmúlt esztendőkben nagy népszerűségnek örvendő, különféle életképeket megjelenítő enteriőrök is, amelyeknek a száma szintén tovább gyarapodott. Ezek kialakítása Sarkadi Nagy László kreativitását és munkáját dicséri.

Kezdetben egy családi naphoz kötődően tettek ki néhány macit, és azóta egyre nőtt a medveállomány
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A mackókiállítás egészen február 21-éig, péntekig díjtalanul látogatható, az érdeklődőket mindennap 9.30-tól délig, illetve 14-től 16 óráig várják. A tíz főnél nagyobb csoportok esetében előzetes bejelentkezés szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában