Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület

2020.02.20. 11:00

Vers, próza, zene és tánc a Ki mit tud? színpadán

Sok más mellett verssel, prózával, zenével, tánccal és bűvészmutatványokkal is bemutatkoztak a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület idei, immár harmadik alkalommal megrendezett Ki mit tud? vetélkedőjén a Jendrassik–Venesz Szakgimnáziumban.

Juhász-Léhi István

20200217 Veszprém Ki mit tud? diákoknak a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület szervezésében Sakk tánc, Báthory István Á. I. Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Molnár Roland, az egyesület elnöke elmondta, a harmadik Ki mit tud?-ot rendezik azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik másutt nem tudják magukat megmutatni. Harminchét egyéni és csapatfellépő jelentkezett több kategóriában, így például versben, prózában, zenében és táncban is megmérettethetik magukat a fiatalok, akik három általános és öt középiskolából érkeztek produkciójukkal a Jendrassik–Venesz Szakgimnáziumba. Az első helyezettek az egyéb ajándékok mellett a májusi családi, egészség- és környezetvédelmi napon mutathatják be ismét tudásukat.

Gulkai László, az egyesület alelnöke, a szakgimnázium igazgatója, a zsűri elnöke ismertette a Ki mit tud? menetét, majd Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő megnyitójában tolmácsolta a rendezvény fővédnökének, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek jókívánságait. Beszélt arról, hogy a városban több mint 800 civil szervezet tevékenykedik, amelynek közel negyedével van aktív kapcsolata az önkormányzatnak. Méltatta a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületet, amely sok nagyszerű eseményt szervez úgy, hogy azok karitatív célokat is szolgálnak, amiért köszönettel tartozik az önkormányzat. Azt kívánta a fellépőknek, hogy ha valamilyen művészeti ágban a későbbiekben örömmel tanulnának, akkor ez az álmuk valósuljon meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában