A vadászpilóta kalandjai

2020.03.10. 11:00

Kositzky Attila a repüléstörténet hőskorát is megidézte Ajkán

A Bakonyi Csillagászati Egyesület a márciusi klubfoglalkozásán Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagyot látta vendégül a Babucsa Civil Házban. A legendás, hazánk egyik legfelkészültebb, nyugalmazott vadászpilótája a Deltaszárnytól a fekete hölgyig című előadását hozta el az érdeklődők nagy örömére.

Borsos Renáta

Az előadás végén elkészült a csoportkép a legendás vadászpilótával

Forrás: egyesület

Az egyesület elnöke, Ivanics Ferenc lapunkkal megosztotta, az Űrbatyu névre keresztelt sikeres küldetésük okán volt szerencséjük tavaly megismerkedni Kositzky Attilával. Hosszú órákon keresztül hallgatták fantasztikus kalandjainak, élményeinek beszámolóját. Sok-sok kérdésre kaptak választ a vadászrepülés kapcsán, miközben kibontakozott előttük egy csodálatos életút.

Mivel másokkal is szerették volna megosztani az altábornagy izgalmas történeteit, meghívták előadónak Ajkára.

Kositzky Attila az élménybeszámolóját vetítéssel kötöt- te egybe. Az előadásából egy évszázadnyi repüléstörténet bontakozott ki, gazdag személyes tapasztalatait bemutató történetekkel színesítve, amelyből a hallgatóság többek között megtudta, miképpen működött hazánkban egykoron a „titkos légierő”.

Az előadás végén elkészült a csoportkép a legendás vadászpilótával Fotó: egyesület

A repülés hőskorát is megidézte Kositzky Attila. Csodás hazai pilótákkal ismertette meg a közönségét, és megemlítette azokat az időket is, amikor még nagyon sokan voltak „lovagiasak” a légi harcok során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában