harmadik rész: varga richárd

2020.03.22. 16:00

KultúrKarantén – Mit olvassunk az otthonainkba zárva?

A koronavírus járvány miatt a jelenlegi helyzetben az a felelősségteljes magatartás, ha lehetőség szerint mindenki az otthonában marad és csak szükség esetén hagyja el a lakóhelyét.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/Napló

A krízis időszakában a lakosság arra van kényszerítve, hogy felhagyjanak a napi rutinnal, a saját érdekeik szerinti cselekvéssel annak érdekében, hogy embertársaink egészségére vigyázni tudjunk. Az otthonlét, habár néhány napig még relaxáló hatást is kelthet, egy idő után az unalom árnyékolhatja be napjainkat. Éppen ezért a Napló és a veol.hu felkérésére Veszprém megyei hírességek mondják el, mely könyvet ajánlják olvasásra és miért, az otthon töltött időszakra.

Varga Richárd énekes, dalszerző, a Godot Workshop tagja szerint a jelenlegi helyzetben nagy szükség van a vidámságra, nevetésre és pozitív gondolatokra, ezért Cserna-Szabó András Puszibolt című regényét ajánlja olvasóinknak.

– Hogyha valaki szereti Örkény István groteszk világát, akkor neki kifejezetten tetszeni fog. Friss, kortárs köntösbe bújtatva jelenik meg Örkény világa. A regényben egy elképesztő környezettel találkozhatunk, tényleg kirángat minket a mindennapjainkból. Egy elképzelt város, hihetetlenül izgalmas karakterek és garantált nevetés vár minket, ha elolvassuk a Pusziboltot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában