ötödik rész: tóth szabolcs

2020.03.28. 15:00

KultúrKarantén – Mit olvassunk az otthonainkba zárva?

A koronavírus járvány miatt a jelenlegi helyzetben az a felelősségteljes magatartás, ha lehetőség szerint mindenki az otthonában marad és csak szükség esetén hagyja el a lakóhelyét.

Horváth Virág

A krízis időszakában a lakosság arra van kényszerítve, hogy felhagyjanak a napi rutinnal, a saját érdekeik szerinti cselekvéssel. Az otthonlét, habár néhány napig még relaxáló hatást is kelthet, egy idő után az unalom árnyékolhatja be napjainkat. Éppen ezért a Napló és a veol.hu felkérésére Veszprém megyei hírességek mondják el, mely könyvet ajánlják olvasásra és miért, az otthon töltött időszakra.

Tóth Szabolcs ’Executor’ az odaLÖKött KÖLtészet Slam Poetry Veszprém egykori vezetője és állandó tagja friss apukaként arra buzdít mindenkit, ha van a környezetünkben gyermek, kedveskedjünk nekik mesekönyvekkel. Amellett, hogy a gyerekek szívesen hallgatják a meséket, a szülők lelke is megnyugodhat kicsit, ami ebben az időszakban nagyon jól tud esni.

– Amennyiben nincs a környezetünkben kicsi gyerek, abban az esetben utazzunk vissza 2003-ig, amikoris az egyik személyes kedvencem, Mátéffy Éva Ruby című kötete jelent meg. Abban az évben legalább kétszer vagy háromszor kiolvastam, ez egy akkori körkép Magyarországról, illetve az akkori átlagember helyzetéről. A történet meg van fűszerezve egy kis krimivel, egy nagy adag szabad felfogással, ami jellemzi az én slam poetry szövegeimet is – mondta el Tóth Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában