Néptánccal a lélek gyógyításáért – Veszprémi csatlakozó is van

Legényesezz otthon! címmel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész kihívást indított az interneten.

Müller Anikó Hanga

Vastag Ricsi örömtánccal hirdeti a reményt

Fotó: Müller Anikó Hanga

Veszprémben élő Vastag Richárdot – aki a Szilágyi Katolikus Iskola néptánc pedagógusa, a Gerence néptáncegyüttes művészeti vezetője, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Közép-dunántúli régiójának képviselője – székesfehérvári néptáncos kollégája, Gőbölös Gábor „hívta táncba”. Elmondta, fantasztikus érzés volt csatlakozni a legnevesebb táncmesterekhez, akiknek a produkcióját szerte a világon láthatják.

A veszprémi táncos legényesét az első négy napban közel négyezren nézték meg.

– Van ennek az ügynek egy olyanfajta küldetése, ami mély belső érzéseket szabadít fel. Üzenet a nagyvilág felé, hogy nem szabad feladni, mert a vírussal való küzdelem nem tart örökké. Addig is boldogan, önfeledten hirdetjük egy örömtánccal, hogy van remény. Több művészeti ág teszi a maga sajátos eszközeivel ugyanezt. Mert a bizakodás nagyon fontos és erőt ad ebben az időszakban, mondta. A kezdeményezést óriási érdeklődés és siker övezi, rengeteg a pozitív visszajelzés, mely jó érzés és feltöltődés a táncosoknak is a nehéz pillanatokban. Vannak, akik családostul, a „siserehaddal” együtt nézik a videót és táncra perdülnek, örömmel megélve a perceket, vannak, akik maguk is feltöltik táncaikat.

Vastag Ricsi örömtánccal hirdeti a reményt
Fotó: Müller Anikó Hanga

Vastag Ricsinek egy idősebb barátja elmondta, felvillanyozta őt a táncos bemutató, erőt, hitet, kitartást sugároz számára és minden nap megnézi. A néptánc tanítást, a népművészet átörökítését élethivatásának tekintő táncpedagógus vallja a művészet gyógyító, léleksimogató, lelki kiegyensúlyozottságot fokozó hatását és örömmel tölti el a szakma összefogása, a „legényes” kezdeményezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában