Zenélő Magyarország

2020.06.29. 11:00

Muzsikával telt meg a balatonfüredi Vaszary Villa kertje

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara szórakoztatta koncertjével a közönséget szombaton.

Kovács Erika

20200628 balatonfüred vaszary kert. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Művészeinek Szabadtéri Kamarakoncertje. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Zenélő Magyarország címmel rendezték meg a háromnapos szabadtéri koncertsorozatukat Budapesten és 12 vidéki helyszínen június 26–28. között, így érkeztek Balatonfüredre is.

A veszélyhelyzet elmúltával ugyanis szabadtéri koncertekkel csalogatják vissza az élő zene varázsát a mindennapokba, emiatt kezdtek országjáró turnéba az elmúlt hétvégén, amikor zenekari és énekkari művészeik kamaraformációkban, az ország mind a hét régiójában muzsikáltak.

A fővároson kívüli koncertek helyszíneit úgy választották ki, hogy jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri helyek legyenek, mert az emberek így kötetlenül élvezhetik a zenét.

A művészeti együttesek a koncertsorozatot július első hétvégéjén is folytatják. A részletekről közösségi oldalukon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában