Ünnepelték a gyerekeket

2020.06.04. 11:00

Programokkal, fesztiválokkal készül a nyárra a Veszprémi Petőfi Színház

Gyereknapi programot szervezett az elmúlt szombaton a Petőfi Színház, de már tervezi a nyári fesztiválokat is.

Napló-információ

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A nyárra készülnek a Veszprémi Petőfi Színházban. A teátrum május 28-tól minden csütörtökön 18 órától a Kossuth utcai Veszprémi Ifjak Pontja előtt Petőfi BérletEst programot rendez, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a színház nyári és őszi műsorkínálatába. Az első alkalmat nagy érdeklődés kísérte, a művészek előadásában számos népszerű dal felcsendült a jövő évad repertoárjából.

Megtudtuk, hogy a színház előtti téren elkezdik az elmaradt bérletes előadások pótlását, ennek érdekében kétszáz fős nézőteret alakítanak ki, megfelelve a biztonsági óvintézkedéseknek. Elkezdődött a bérletértékesítés is; június 6-án, szombaton megrendezik a hagyományos Bérletek éjszakája programot.

Az emléknap előtt tisztelegve ma, június 4-én zárt ajtók mögött mutatják be a Békediktátum Trianon 100 című dokumentumjátékot. A nézők a Veszprém Televízióban és a színház közösségi oldalán élőben követhetik a produkciót.

Az intézmény megtartja a járványhelyzet miatt elmaradt népszerű fesztiváljait. A „Lélektől lélekig” Érzékenyítő Fesztivál a tervek szerint júliusban, a Rátonyi Róbert Operettfesztivál augusztus 19-20-án lesz.

A Veszprémi Petőfi Színház nem feledkezik el a legfiatalabb nézőkről sem, a gyermeknapi rendezvény is többéves tradíció. Szombat délután a társulat maroknyi csapata mesebusszal járta a várost, mivel a koronavírus okozta korlátozások még nem tették lehetővé, hogy a színészek a színház előtt várják meglepetéssel a legkisebbeket és szüleiket. A buszos köszöntés sok kicsi- hez és gyermeklelkű felnőtthöz eljutott: a társulat tagjai az állatkertnél, az Egry- és a Jutasi úti lakótelepen időztek, vidám dalokat, mondókákat adtak elő.

A mesebuszt a város minden pontján örömmel fogadták: sokan az ablakokból integettek, mosolyogva vették át az ajándék lufikat, de arra is volt példa, hogy a legkisebbek a színészekkel együtt táncoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában