Ha nyár, akkor család, közösség, kultúra és szórakozás

2020.07.27. 07:00

Az eső is beleszólt a Jakab-napi programokba

A július 24–26-i hétvégén visszaköszönhetett volna kissé a korábbi évek Jakab-napi programjainak hangulata, azonban közbeszólt az időjárás. Az eső miatt több rendezvény elmaradt, azokat később rendezik meg.

Tóth B. Zsuzsa

Vári Dávid kötetének bemutatója pénteken a művelődési központban Fotó: művelődési központ

Pénteken Tarcsay Béla agárkutya és vadászati témájú olajfestményeiben még gyönyörködhettek az érdeklődők a művelődési központban, majd Vári Dávid kóstolóval egybekötött könyvbemutatója vitte tovább a vadászati vonalat.

Vári Dávid kötetének bemutatója pénteken a művelődési központban Fotó: művelődési központ

Szombaton a Kisfaludy-em­lékház udvarán nyitott volna a Levendula udvar, de az interaktív családi program az eső miatt ezúttal elmaradt, miként az örömtáncot sem tudták megtartani a Kisfaludy téren, és Belényesi Barnabás Manódalai sem szóltak a gyerekeknek. A Miska-mesék című bábszínházat a Bárókerti Bánszínház művészei előadásában ugyancsak elmosta az eső. Ezen programokat augusztus 1-jén pótolják.

A Múzeumi est keretében Horváth Orsolya és Bánhelyi József Zoltán Természet színei című kültéri fotókiállítása nyílt volna meg szombaton, a képeket már pénteken láthatták a szerencsésebbek, de másnap erre már nem tudták megtartani a megnyitót, amint a komolyzenei záróprogram is elmaradt. A Kisfaludy művelődési központ udvarán a DWG zenekar este megtartotta lemezbemutató koncertjét a White Stones Brass Band élő nagykoncertjével, majd vasárnap zárult a rendezvénysorozat a Szent Euszták tiszteletére szervezett vadászmisével a plébániatemplomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában