rozé, rizling és jazz

2020.08.14. 16:00

Garantáltan táncra perdülünk a hétvégén (videó)

Vasárnap indul és nyolc napon át tart idén Veszprémben a Rozé, Rizling és Jazz Napok, ahol a hagyományokhoz híven mindennap három-három fellépő húzza majd a nagyszínpadon a talpalávalót. De kik ők?

Horváth Virág/likeBalaton

Vasárnap nagyon erős lesz a felhozatal, érdemes már nyitásra az Óváros térre érkezni, hogy elfoglaljuk ülőhelyeinket közel a színpadhoz. Bár garantáltan az első pár taktus után úgyis táncra perdülünk majd, ugyanis 18:30-tól Bogdán Norbert és zenekara koncertezik elsőként.

Bogdán Norbert egyedi zenei világa a balkáni népzene, a magyar és roma népzene, a jazz és a popzene elemeinek sajátos ötvözetére épül. Ehhez párosul gazdag zenei műveltsége, a különböző roma csoportok kulturális hagyatékának mély, belső ismerete és tisztelete, páratlan kedvessége és megnyerő, közvetlen színpadi jelenléte. Egyedi énekhangja és stílusa az első perctől megragadja a közönséget. Saját szerzeményeit egyéni hangzásvilága, finom hangszerelése és egyre jobban csiszolt stílusa teszi összetéveszthetetlenné.

Rögtön ezután a Biga Akusztik következik 20 órától. Biga neve bizonyára mindenkinek ismerős, Heincz Gábor „Biga” ugyanis napjaink egyik legsokoldalúbb zenésze. 2012-ben Learning to let go című dala az év legjátszottabb rádióslágere volt, 2018-ban Modern Pop/Rock kategóriában Fonogram díjat nyert. Nevéhez fűződik 2019 egyik legnagyobb slágere a Koccintós, ami Dr.BRS és Varga Viktor közreműködésével mára elérte a 11 milliós megtekintést. 2020 májusában debütált legújabb, Madame c. dala, mellyel ismét meghódította a rádióhallgatók szívét. Biga élő koncertjein kivételes tehetségű zenekarával adja elő legjobb dalait.

A fesztivál első napjának méltó lezárásaként 22 órától Little G Weevil hódítja meg a színpadot, a fesztivált, és biztos vagyok abban, hogy a szíveinket egyaránt. Little G Weevil a legismertebb hazai blues muzsikusok egyike. A 2000-es években az Egyesült Államokba költözött, pályafutása során számos komoly szakmai elismerést kapott, többek között International Blues Challange, Blues Music Awards díjakat tudhat magáénak. A Rozé, Rizling, Jazz Napokon akusztikus repertoárját mutatja be a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában