hirdetés

2020.08.26. 10:09

Párbeszéd énekhangra és orgonára

Augusztusban újra az orgonáké a főszerep! A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a birodalmába, megismerhetjük különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek.

2019_Orgonapont_banner_960x400

Az OrgonaPont idén közel 40 városban, több mint 50 koncerttel várja kedves közönségét, többek között Ajkán is találhatnak programot az érdeklődők.

Az OrgonaPont hangversenyén Szotyori Nagy Gábor orgonaművész és Gion Zsuzsanna mezzoszoprán énekesnő által az orgona-énekhang csodálatos együttesét hallhatja a közönség augusztus 28-án Ajkán.

Szotyori Nagy Gábor orgonatanulmányait Koloss István orgonaművész-zeneszerzőnél kezdte, jelenleg a Szentendrei és a Kispesti Református Egyházközségek zenei vezetője, orgonaművésze. Emellett a budapesti Szent István Bazilika állandó helyettes orgonaművésze. Rendszeres koncerttevékenységet folytat Magyarországon és külföldön egyaránt. Repertoárján a kora barokk szerzőktől a kortárs zenéig szinte minden fontosabb mű megtalálható. 2011-ben a Liszt bicentenárium alkalmából Liszt Ferenc összes orgonaművét és átiratát előadta egy 13 koncertből álló országos turné keretében. 2020-ban Mendelssohn legjelentősebb orgonaműveit, illetve egykori mestere Koloss István jelentős kompozícióit szólaltatja meg koncertsorozatok keretében.

Gion Zuzsanna tudományos Diákköri Konferencia Művészeti Szekciójának magánének versenyén különdíjat kapott a kortárs zene kitűnő tolmácsolásáért. 2010 novemberében közreműködött a nagyszabású, nemzetközi „Liszt egyháza Rómában” elnevezésű koncertsorozaton, ahol a római San Ignazio templomban Liszt Missa Choralis-ában alt szólót énekelt, valamint az egyesített kórussal előadták Liszt Esztergomi miséjének vatikáni változatát, amely először csendült fel a vatikáni Szent Péter Bazilikában. 2011 óta oratórikus hangversenyek, ária-és operaestek szólistájaként koncertezik országszerte. A Budapesti Szent István Bazilika orgonakoncertjeinek állandó énekes közreműködője.

Az estén felcsendül többek között Vivaldi – Bach a-moll Concertoja, Bach a-moll Prelúdium és fúgája, Gounod Ave Mariája Donizetti Della Gloria című műve és Mendelssohn-Bartholdy A-dúr Szonátája. Engedje, hogy Önt is elvarázsolja az orgona hangja által életre hívott hangulatok széles skálája.

Jegyek válthatók online a www.jegymester.hu oldalon, valamint a hangverseny előtt a helyszínen. További információ a programokról a www.filharmonia.hu weboldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában