Versek is erősítik a felvételek üzenetét

2020.09.19. 11:00

Az összetartozásról szól a várpalotai fotókiállítás

Összetartozás címmel nyílt meg az Objektív Fotóklub és a Krúdy Gyula Kreatív Írókör közös kiállítása a várpalotai városi könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

A tárlat szeptember 30-ig látható

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Több apropója van annak, hogy ez a fotókiállítás megvalósult. A magyar fotográfia napjához kapcsolódva, a tria­noni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás évében szerveztük meg. Ezért is kapta az Összetartozás címet a kiállítás – mondta Budai László, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője.

– Igyekeztünk úgy összeválogatni a fotókat, hogy kifejezzék, mit jelent egy ember számára tartozni egy nemzethez, az Istenhez, az univerzumhoz – mondta Kavecz Edina, a várpalotai Objektív Fotóklub vezetője. Hozzátette, a Krúdy Gyula Kreatív Írókör tagjaival közösen állították össze a kiállítást. Az írókör tagjai átnézték a kiválogatott fotókat, s amelyik megihlette őket, ahhoz verseket írtak.

A tárlat szeptember 30-ig látható Fotó: Szabó Péter Dániel

A megnyitón Pócsik József, a Bartos-iskola igazgatója verseket olvasott fel, majd Kiss Milán, a zeneiskola növendéke gitáron játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában