Veszprém 2023

2020.09.05. 09:21

Csodálatos filmélményekkel vár a zárónapon is a Veszprém-Balaton Filmpiknik

A Filmpiknik egyik fő céljaként a magyar film brandjének erősítését határozták meg a szervezők. A filmfesztivál utolsó napján nyugodt szívvel kijelenthetjük: sikerült elérni a célt.

Varga Richárd, veol.hu

20200904 Veszprém Hangvilla. Magdolna filmbemutató. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A mai napon már 11 órától kezdődnek a vetítések. A Filmpiknik szervezői a gyerekeknek is kedveskedni akartak, így ma délelőtt Jankovics Marcell kultikus János vitéz rajzfilmjét tekinthetik meg a fiatalabb korosztály képviselői a Hangvillában.

A délután igazi filmcsemegét is tartogat az érdeklődők számára. 14 órától 2020 legjobb dokumentumfilmjét, A létezés eufóriáját nézhetik meg szintén a Hangvillában. A filmvetítés után közönségtalálkozó is lesz.

A Filmpiknik egyik fő céljaként a magyar film brandjének erősítését határozták meg a szervezők Fotó: Pesthy Márton/Napló

Balatonfüreden 19:30-kor a Tóth Barnabás által rendezett, Akik maradtak című magyar dráma várja a filmkedvelőket.

A veszprémi szekció két záróakkordja rendkívül erős befejezést ígér. A Szentháromság téren, 20 órától a Foglyok című filmdrámát vetítik, míg a Hangvillában, 21 órától Bereményi Géza 1985-ös klasszikusa, a Tanítványok című mozi lesz látható. A Foglyok című film 2020-ban besöpörte a legjobb tévéfilmnek, a legjobb rendezőnek, a legjobb operatőrnek, a legjobb zeneszerzőnek és a legjobb női és férfi főszereplőknek járó díjakat is, de a Tanítványok is számos elismerésben részesült a '80-as években.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Filmpiknik utolsó napjának teljes programját itt olvashatjátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában