A Fehérlófia, a Hókirálynő és a Purnululu alkotja a bérletes műsort

2020.09.09. 16:00

Megnyitották az új évadot a pápai Pegazus Színházban

Pápa A 2020/2021-es évadot – a hagyományoknak megfelelően – társulati üléssel indította a Pegazus Színház a Szent István úti színházépületében, ahol a két igazgató, Sarkadi Nagy László és Végh Zsolt köszöntötte az egybegyűlteket.

Polgár Bettina

Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László (balról jobbra) értékelték az előző évadot, valamint elmondták, milyen tervekkel vágnak neki a 2020/21-es színházi idénynek

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az előző évadról mérleget vonva Sarkadi Nagy László kifejtette: a 2019/2020-as színházi idényben csaknem 6500 bérletesük volt, és közel 15 ezer néző tekintette meg bérletes bábelőadásaikat. Egyéb bemutatóikkal, programjaikkal, családi napjaikkal, különféle fellépéseikkel, pedagógiai foglalkozásaikkal, illetve többek között az Esterházy-kastélyt érintő szerepvállalásukkal együtt összesen csaknem 50 ezer nézővel büszkélkedhetett a Pegazus.

Sarkadi Nagy László rámutatott, a 2019/20-as évad kiemelkedő fontossággal bírt a társulat életében, hiszen ez volt az ünnepi, 15. évaduk, melynek nagy tervekkel vágtak neki. Kiemelte, az előző évadban új feladatként jelentkeztek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Lázár Ervin-programjára, melyhez kapcsolódóan 22 előadást szerveztek. A jubileumi évadban emellett 15 jelentős eseményt terveztek, amelyek a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések bevezetéséig zavartalanul, kiemelkedő néző- és látogatószámot hoztak, ilyen volt a jubileumi bábkiállítás, melyet csaknem 1500-an láttak, a mackókiállításon pedig több mint 3300 látogató vett részt. Végh Zsolt ugyancsak szólt a járványhelyzet okozta súlyos nehézségekről, az online megjelenésekről, illetve benyújtott és már elbírált pályázataikról. Megtudtuk, az elnyert működési támogatás mellett sikeresen pályáztak barokk marionettszínházi produkció készítésére, emellett közel 15,5 millió forint produkciós támogatást kaptak a Szomorú vasárnap című nagy sikerű, zenés színdarab bemutatásra, melyet októberben öt alkalommal láthat a közönség a pápai zsinagógában.

Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László (balról jobbra) értékelték az előző évadot, valamint elmondták, milyen tervekkel vágnak neki a 2020/21-es színházi idénynek Fotó: Polgár Bettina/Napló

Végh Zsolt elmondta, a 2020/2021-es évadban a Fehérlófia című magyar népmesét, az Andersen-féle Hókirálynőt, valamint Sarkadi Nagy László új darabját, a Purnululut láthatják majd a gyerekek a bérletes műsorban.

Az évadnyitón bemutatkoztak a társulat új tagjai, Coric Tina és Varga Csilla, továbbá az alkalmon átvehette a Pega­zus Borostyán-díját Csutiné Rozmán Csilla és Végh Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában