Kicsiben is nagy volt

2020.10.06. 11:00

Családias Völgyhétvégék színvonalas programokkal

Idén a koronavírus-járvány miatt elmaradó jubileumi Művészetek völgye helyett új koncepcióval találkozhattak a szervezők jóvoltából az érdeklődők. Négy Völgyhétvégét szerveztek meg szeptember elejétől október első hét- végéjéig, amelyeken a Művészetek völgye különböző szeleteit csempészték vissza a kora őszi időpontokban.

Horváth Virág

20201004 Kapolcs Oszkó-Jakab Natália, Művészetek Völgye fesztiváligazgató Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A hétvégéken napi ötszáz látogatót fogadtak a településen, ezt a látogatószámot pedig nagyon szigorúan ellenőrizték is a helyszínen. Az időjárás kegyes volt a fesztiválozókhoz, hiszen a négyből csak egy hétvégén esett az eső, de ez sem állta útját a programoknak. Az idei Völgyhétvége koncepció nem kívánta felváltani a Művészetek völgye grandiózus programbőségét, sokkal inkább csak betekintést engedett egy-egy művészeti ágba, zenei stílusba vagy előadóművészi formába.

A „kicsiben is nagyok vagyunk” szlogenhez híven a családias hétvégék mindegyikén nagy nevek is felsorakoztak, ahogyan erről a fesztivál során korábban beszámoltunk, de az utolsó hétvégén is akadtak bőven dübörgő koncertek és megható pillanatok.

A negyedik Völgyhétvége pénteki napját a 30Y zenekar zárta, melynek tagjai már szinte hazajárnak Kapolcsra. „A Művészetek völgye az utolsó mohikán” – mondta a koncert kezdetekor Beck Zoltán, az együttes frontembere, utalva ezzel arra, hogy a fesztiválszezon utolsó megmozdulása volt ez a rendezvény. A zenekar a huszadik születésnapját ünnepelte, amit, ha nincs a koronavírus-járvány, koncertturnéval ünnepeltek volna, de idén ez sajnos elmaradt.

Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója nagyon büszke a szervezőstábra, arra, hogy sikerült megrendezni a Völgyhétvégéket.

– Tavasszal már lehetett tudni, hogy nem tudunk majd úgy fesztiválozni idén, ahogy azt mindenki megszokhatta korábban. Ezért is vágtunk bele egy ilyen óvatos koncepcióval és egy másik névvel, a Völgyhétvégékkel. Mivel minden hétvégén másik szeletét mutattuk be a művészeteknek, a résztvevők összetétele is változott.

Oszkó-Jakab Natália: Minden hétvégén másik szeletét mutattuk be a művészeteknek Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első hétvégén Harcsa Veronika és a Momentán Társulat udvar, utána a Hagyományok Háza és a Hangfoglaló, a harmadik hétvégén a világzene és népzene, az utolsó hétvégén pedig a Kaláka Versudvar verses-irodalmi könnyűzenei és világzenei szelete volt domináns – mondta el a fesztivál igazgatója. Emellett mind a négy hétvégén találkozhattak az érdeklődők komolyzenei koncertekkel, sportprogramokkal, képzőművészeti kiállításokkal, jógával, meditációkkal, de közös alkotással is a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából.

A Művészetek völgye szerencsés helyzetben volt, amiért ilyen formában megtarthatta a programjait, ezzel pedig a művészeknek, műszaki stábnak és háttérmunkásoknak is segítséget tudtak nyújtani. A „Völgy-életérzés” az év többi napján is jelen lesz, hiszen a szervezők a megújult Völgy-kúriában szombatonként zenei és irodalmi rendezvényekkel készülnek a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában