Kalandosak, izgalmasak

2020.10.20. 11:00

Író-olvasó találkozó Felsőörsön Berg Judittal, a kicsik kedvencével

A közelmúltban a felsőörsi könyvtár vendége volt Berg Judit József Attila-díjas író, több mint ötven gyermek- és ifjúsági könyv szerzője.

Szendi Péter

Berg Judit József Attila-díjas író volt a meghívott vendég

Fotó: Szendi Péter/Napló

Az alsó tagozatos iskolások a civil ház udvarán várták a közvetlen és barátságos írónőt. Sokan érdeklődtek a településről és más falvakból is az esemény iránt. Berg Judit könyvei nemcsak azért különlegesek, mert kalandosak, izgalmasak és szövevényesek, hanem azért is, mert valamennyi kötete magas értéket és minőséget képvisel.

Berg Judit József Attila-díjas író volt a meghívott vendég
Fotó: Szendi Péter/Napló

Könyveit egészen kicsi kortól olvashatjuk, de például Az őrzők című – amely egy műkincslopásról szól – a felnőttek számára is izgalmas lehet. Berg Judit történeteit a felsőörsi gyerekek is szájtátva hallgatták, ha úgy adódott, kuncogva, kacagva. Most is számtalan ötlet van a tarsolyában, hamarosan megjelenik a Rumini 10. kötete (az első az év gyerekkönyve lett 2007-ben), ráadásul folytatódik az Alma című ifjúsági sorozata is.

A találkozó után a gyerekek hosszú sorokban várták, hogy az írónő dedikálja az otthonról elhozott mesekönyveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában