Október Feszt-Teszt

2020.10.26. 16:00

Vásári komédia a márkói kultúrház előtt

Márkó község önkormányzata Október Feszt-Teszt címmel szervezett vidám hétvégi programot a településen.

Molnár Sándor

Az Orsetti Péter Kulturális Központ előtti téren két vásári komédiát mutatott be a Márkói Kamara TehátRum társulata.

Hartmann Antal polgármester kereste meg ötletével Zsarkó Piroska kulturális szervezőt és Kiss Györgyöt, a Márkói Kamara TehátRum művészeti vezetőjét, hogy ha van hozzá kedvük, akkor szervezzenek meg egy szabadtéri előadást a településen.

– Amikor ezt kitaláltuk, a járvány még visszavonulóban volt, de sajnos az utóbbi két hétben egyre inkább erőre kapott. A színjátszók viszont már készültek a fellépésre, és a faluban is nagyon várták az emberek, hogy valami megmozduljon, ezért nem akartuk visszamondani a programot – tájékoztatott a polgármester az október 25.-ei előadás előtt.

A Kamara TehátRum amatőr színjátszói két olyan vásári komédiával készültek a jeles alkalomra, amelyeket már sokszor bemutattak másutt az országban, de a márkóiak előtt még nem játszották el azokat.

– A két-három hét múlva, november hónapra tervezett Márkói Színjátszó Találkozó lebonyolítása most teljesen irreálisnak tűnik, ezért azt gondoltuk, hogy valami mégis csak legyen helyette. Nehéz ez a mostani időszak, és nekünk is jó az, ha kiállhatunk a közönség elé – fogalmazott Kiss György művészeti vezető, aki hozzá tette még, hogy ugyan a nyár folyamán felléptek néhány helyen, de közel sem volt annyi előadásuk, mint amennyit korábban megszoktak. Vasárnap két olyan középkori komédiát adtak elő, amelyek középpontjában a férfi-nő viszonya áll, és aktualitásukat megőrizték a mai napig. A Megóvott szüzesség című francia, és a Kalmár kosara című vidám, német darabbal álltak a helyi színjátszók a márkói közönség elé.

A szervezők – a járványhelyzet ellenére is – igyekeztek biztosítani a biztonságos szórakozás lehetőségét a jelenlévőknek, és a műsorral egy kis vidámságot kívántak hozni a településre. Az előadásról videófelvétel is készült a Hungarikum 2020 pályázat támogatásával. A bemutató után pogácsával, forró teával és forraltborral várták a márkóiakat egy kis beszélgetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában