Szabadtéri muzsika

2020.11.07. 11:00

A harsona elkötelezettjei zenéltek a Haszkovó-lakótelepen

Meglepetéskoncerttel várta a közönséget a Four Bones Quartet a Filharmónia Magyarország ingyenes szabadtéri koncertsorozatának részeként a Haszkovó-lakótelepen pénteken kora délután.

Napló

20201106 Veszprém, a Haszkovó 18. előtt, meglepetéskoncert, a Four Bones Quartet játszik. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A zenekar 2003-as fennállása óta megfordult a világ számos országában. A harsona igazi elkötelezettjei Európa-szerte adnak telt házas koncerteket, emellett kimagasló eseményeken képviselik nagy sikerrel Magyarországot, és Ázsiában is visszatérő vendégnek számítanak.

2011-ben megjelent Crossroads című nagylemezük kiválóan tükrözi a kvartett zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: öt magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába.

A kvartett Veszprémben is ízelítőt adott zenei sokrétűségéből
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az elmúlt évtizedben számos kiváló magyar művésszel, énekessel dolgoztak együtt és gazdagították zenei tárházukat belföldi, illetve külföldi turnék során egyaránt. Zenéltek többek között Palya Beával, Bocskor Bíborkával, Szirtes Edina Mókussal, Gereben Zitával, valamint Szabó Balázzsal (Szabó Balázs Bandája).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában