Online tartják meg a 16. Pannonfíling Mozgóképes Találkozót

Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben, amelyet a vírushelyzet miatt online tartanak meg. A fesztiválon hazai és határon túli alkotók rövidfilmjeit nézheti meg a közönség.

Dósay Norbert és Németh Csaba, a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó szervezői elmondták, az előzsűrizés során közel ötven nevezés közül választották ki a versenyprogram 18 rövidfilmjét.

- Nagyon örülünk neki, hogy az idei év nehézségei ellenére is szépszámú nevezés érkezett, és a fesztivál továbbra is népszerű a hazai filmesek körében. A vírushelyzet miatt úgy gondoltuk, biztonságosabb módját kell találnunk a Pannonfíling megrendezésének, ezért döntöttünk úgy, hogy online tartjuk meg a rendezvényt – tudtuk meg a szervezőktől.

A Pannonfílingen idén is változatos alkotások várják a nézőket, hiszen a versenyprogramban szerepel animáció, szatirikus kisjátékfilm, dokumentum- és riportfilm.

A „rövid filmek hosszú napja” jelmondat továbbra is igaz, hiszen délelőtt 10 órától egészen estig tart a versenyprogram bemutatása. A szervezők tervei szerint a filmekről való eszmecseréről sem kell lemondanunk, a látottakról idén is lesz lehetőség a zsűrivel és a filmesekkel beszélgetni. A 16. Pannonfíling szakmai zsűrije Farkas Boglárka Angéla, a tavalyi találkozó győztes filmjének alkotója, Németh Rajmund (Veszprém-Balaton 2023 EKF filmes projektek) és Vranik Roland filmrendező lesz.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó programját online lehet követni november 14-én, szombaton. A részletek megtalálhatók a pannonfiling.hu oldalon és a rendezvény közösségimédia-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában