Teljesítik a kívánságokat

2021.02.03. 07:00

Műsort ad a szépkorúaknak a Petőfi Színház csapata

Idősek otthonainak lakói kérték, mi teljesítjük! néven új programot indított a Veszprémi Petőfi Színház. A társulat maroknyi csapata a héten az idősgondozásban dolgozóknak, ápoltaknak ad verses, zenés műsort.

Balla Emőke

Elsőként a Völgyikút idősotthon lakóihoz látogatott el a társulat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprémi Petőfi Színház fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. Országos szinten elsőként 2020 márciusában ezért kezdeményezte a Maradj otthon, majd mi megyünk! elnevezésű programot. A színészek 117 alkalommal léptek fel a veszprémi városrészekben, lakótelepeken, iskolákban és idősotthonokban, valamint a környező településeken.

Februárban a társulat kis csapata ismét útnak indult. Az Önök kérték, mi teljesítjük! című programon belül a színház vezetése az idősotthonok gondozóinak eljuttatott egy repertoárt, melyből az ott lakók és dolgozók válogathattak, a társulat maroknyi csapata pedig teljesítette kérésüket. A feltöltő műsor keretében dalokat, verseket adtak elő a közreműködők: Oberfrank Pál igazgató, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser, továbbá Módri Györgyi, Hirschl Laura, Kőrösi Csaba és Keller Márton.

A teátrum kedden délután elsőként a Völgyikút idősotthon lakóihoz látogatott el, ahol a színészek szeretett kollégája, Benczédi Sándor színművész is lakik. Szerdán a Török Ignác utcai idősotthonába, pénteken az Életöröm idősek otthonába, szombaton a veszprémi Támasz, vasárnap pedig a balatonfűzfői Támasz Idősek Otthona lakóinak ad műsort a Veszprémi Petőfi Színház társulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában