Nemzetközi előadókkal, még több programmal vár a harmadik Bondoró

Sétáló látványosságok köszöntötték a résztvevőket a város felett, és a szervezők az idei év teljes programját is bemutatták a jelenlévőknek a III. Bondoró Utcaszínház Fesztivál budapesti sajtótájékoztatóján. Idén a rendezvényt június 11. és 13. között tartják meg Kapolcson.

Rimányi Zita

Az utcaszínházi fesztivál három napon át több mint száz programot vonultat fel nyolc helyszínen

Fotó: Penovác Károly/Napló

A korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a Bondoró szervezői. Önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, artistákkal és óriásbábokkal, koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám nyárindító hétvégére „Ezúttal több mint száz programot hozunk el Kapolcsra, s nyolc helyszínen szórakoztatjuk majd a nagyérdeműt” – mondta Virág Zsóka fesztiváligazgató.

Fellép majd a Langaléta Garabonciások, a BAB Társulat és a Harkels Puppetry előadásait is láthatja a közönség. Karmesterjátékával porondra lép a Bélaműhely, s a Kajárpéci Vízirevü egyedi tolmácsolásában Hany Istókkal találkozhatunk. Láthatjuk az Ukiyo című különleges előadást is a Ledpuppets tolmácsolásában. A fénybábokkal kísérletező csapat Japánba kalauzolja a nézőket a pénteki estén. Szombaton lesz Szikra Show is, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció jóvoltából.

Idén új helyre költözik a Bondoró Színpad, hogy ez a programhelyszín kibővült nézőtérrel és látványos produkciókkal várhassa az érdeklődőket a kapolcsi Kecskekő Sátorhely területén. Itt láthatja a közönség a Tűzmadarak Cirkuszcsoport műsorát. A múlt századi vándorcirkuszok misztikus világát jelenítik meg mai ízzel. A zenei felhozatalt színesíti Sena Dagadu saját zenekarának koncertje is, amelyben soul, funk és elektronikus hatások is megjelennek. Nemzetközi utcaszínházi produkciók is bekerültek a kínálatba: belga, francia és olasz artisták érkeznek a fesztiválra.

A Bordűr – Bor- és Művészeti Páholy Balaton-felvidéki borokkal, borkóstolókkal és más ínyencségekkel várja a látogatókat. A nagyobb elmélyülést igénylő programok és kifinomult stílusok helyszínén idén olyan előadók lépnek fel, mint például a Swing á la Django és a David Spischak Quartet. A Bordűrben a délelőttöket a Hermann Ottó Intézet szervezésében megvalósuló szakmai beszélgetések és olyan gyermekprogramok töltik meg élettel, mint például a Modern Art Orchestra ifjúsági programja, melynek célja, hogy megismertesse a jazz muzsika alapjait. Itt jelenik meg Mórocz Adrienn előadásában Marék Veronika két ismert figurája: Boribon mackó és Annipanni.

A Torkolat – Sörkert a bohém hangulatot biztosítja a jelenlévőknek. Itt fellép a Mörk zenekarból ismert Mark&Jason, a Gypo Circus zenekar és Ian O'Sullivan saját projektje is. A MeseKert ebben az évben is a legkisebbek birodalmaként tér vissza, többek közt Papitoval, az argentin bohóccal. Itt a pajtájában Szegedi Katalin műveiből nyílik kiállítás, amelyre az illusztrátor a legkedvesebb könyvei képanyagából állított össze válogatást. Bővül a workshopok és állandó programok kínálata is, a Babra Műhelyben Gabiga kézműves műhelyével, a Játszóház Projekt modern társasjátékaival és a Kétfecske Játszóház ökotudatos alkotótevékenységeivel.

A Bondoró sajátossága, hogy a kapolcsi utcákat és tereket programhelyszínekké varázsolja. Szinte minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arcokra. Erre a néhány napra ismét megelevenednek a Bondoró saját figurái: életre kelve járnak-kelnek a kapolcsi utcákon. A felvonulásokhoz ebben az évben csatlakozik a Bondoró Múzsája is és új életre kel a Bondoró Főnix Madara is. Az óriásbábhoz idén egy közös díszítés során a közönség is hozzáteheti a magáét, mielőtt egészen a tűzig kíséri el kedves teremtményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában