Előkelő helyen végeztek a tanulmányi versenyen az ajkai diákok

Országos tanulmányi versenyen végeztek előkelő helyen a Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai a szakma kiváló tanulója versenyen, tájékoztatta lapunkat Stenger Szilvia intézményvezető.

Tisler Anna

Ignácz Viktória, Hujber Viktória, Szilágyi Alex és Harsányi Kitti, mögöttük a felkészítők egy csoportja

Fotó: Tisler Anna

A textiltermék-összeállító szakmát tanulók között Ig­nácz Viktória Cintia a 2., Hujber Viktória a 4. helyen végzett. A parkgondozó Szilágyi Alex nyolcadikként zárta a versenyt. Az országos tantárgyi komplex versenyen háztartástan tantárgyból Harsányi Kitti ötödik lett, valamint elhozta a verseny különdíját is.

A versenyt Baján tartották május 27–29-e között. A diákokat Simon Tünde, Kaszás Szilvia, Mürkliné Stenger Hajnalka, Meidli Ágnes szak­oktató, Kövesdy Krisztina, Pfening Zsuzsanna és Kissné Németh Dóra gyógypedagógus készítette fel.

A középiskolásoktól megtudtuk, hogy van rutinjuk a versenyzésben, sportban már mindannyian eljutottak országos rendezvényekre, Hujber Viki emellett kiváló versmondó is. Kittitől megtudtuk, hogy a versenyen paprikás krumplit főzött és szolgált fel, amiért dicséretben részesült a helyezése mellett.

A textiltermék-összeállítók versenyében többek között egy szoknyát kellett varrni. A két Viktória elmondta, hogy izgultak, a varrógépet sem ismerték, így nehéz dolguk volt, de végül megoldották a feladatot – amint az eredményből is látszik, nagyon jól.

Ignácz Viktória, Hujber Viktória, Szilágyi Alex és Harsányi Kitti, mögöttük a felkészítők egy csoportja
Fotó: Tisler Anna

Szélessy Péter tanár az előzményekről szólva elmondta, hogy a szakma kiváló tanulója versenyt országosan hirdették meg. Az első fordulóban írásban oldottak meg feladatokat, minden szakmából a tíz legjobb juthatott be az országos, személyes jelenléttel megtartott fordulóra.

Az ajkai iskolából nyolcan jelentkeztek és négyen jutottak a döntőbe. Az előző tan­években szintén jól szerepeltek a diákok. A sikersorozat az intézményben az általános iskola alsó és felső tagozatán, valamint a szakiskolában folyó munka színvonalát jelzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában