Irodalmi pályázat alkotóit díjazták a várpalotai sportcsarnokban

Irodalmi pályázatot hirdetett iskoláskorúaknak a közelmúltban a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör. A felhívásra sok pályamű érkezett, melyeket az ötkarikás játékok témakörében készítettek el a fiatalok. A legjobb művek alkotóit az elmúlt héten díjazták a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

Varga Fruzsina fogadja Németh Tibor gratulációját az eredményhirdetésen. A háttérben Juhosné Vavró Zsuzsanna

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az elismeréseket Szöllősi János, a civil szervezet elnöke, valamint Juhosné Vavró Zsuzsanna és Németh Tibor, az olimpiai kör tagjai adták át az érintetteknek. Az ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, a pályázatban lehetett írni a legkedvesebb magyar olimpiai sportágról vagy egy olimpikonról. Az általános iskolásoknak vers kategóriát is hirdetett a Várpalotai Olim- piai Baráti Kör, a középiskolás és felnőtt korosztálytól pedig tudományos jellegű írásokat kértek.

– Sokan küldtek pályaműveket, amit ezúton is köszönünk mindenkinek. Kissé ugyan nehezményeztük, hogy a középiskolás korosztályból nem volt pályázó, noha online oktatás volt az intézményekben, így talán valamivel több idejük lett volna a fiataloknak. Testnevelő tanárként is úgy gondoltam, hogy remek alkalom ez a diákoknak. Annak viszont nagyon örülünk, hogy az általános iskolások és a felnőttek közül sokan pályáztak. Nagyrészt a kedvenc sportolójukról írtak, így például született pályamű Egerszegi Krisztináról, Puskás Ferencről vagy a gátfutó Baji Balázsról. A sportágakat illetően a labdarúgás volt a legnépszerűbb téma, de akadt olyan, aki aki az asztaliteniszről, míg más a vívásról írt, azaz széles volt a skála – mondta el lapunknak Juhosné Vavró Zsuzsanna.

Az eredményhirdetést eredetileg április 11-én tartották volna, ám a járványhelyzet miatt eddig nem volt lehetőség a személyes találkozásra. A dátum nem véletlen. Április 11-e ugyanis nemcsak a költészet napja, hanem kapcsolódik az ötkarikás játékokhoz is, hiszen Hajós Alfréd 125 évvel ezelőtt ezen a napon szerezte meg első olimpiai aranyérmét Magyarországnak. A baráti kör ennek apropóján szervezte meg az olimpia témakörében kiírt irodalmi pályázatát.

Varga Fruzsina fogadja Németh Tibor gratulációját az eredményhirdetésen. A háttérben Juhosné Vavró Zsuzsanna Fotó: Szabó Péter Dániel

– Az általános iskolások által küldött versek kedvesek, szívmelengetőek voltak. Majdnem mindegyik költeményben megjelent a kitartás, az erő, a küzdés. Az alkotók arra próbáltak koncentrálni, hogy a sport az élet fontos része – tette hozzá Juhosné Vavró Zsuzsanna.

Az általános iskolások közül Balogh Attila, Kajári Patrik, Romhányi Péter és Varga Fruzsina vehetett át oklevelet, könyvet, sportutalványt és édességet, míg a felnőtt korosztályban Schmidt Mátyást díjazták. A felkészítő tanárok – Császár Zsuzsanna és Hajas Attila – is elismerést kaptak munkájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában