Évfordulót ünnepelt az aszófői Dallamvilág

Színes zenei kavalkád fogadta a vendégeket a Dallamvilág nyílt nappal egybekötött születésnapi koncertjén.

Jákói Bernadett

Nagy sikert aratott a meglepetésműsor, Color Memory Team zenei előadása, akik az egykori Color együttes pályafutását dolgozták fel. A képen a közreműködők, Horváth Árpád, Nagy Annamária, Nagy Natália, Gedővári József és Leib Anett, a Dallamvilág szólistái Fotó: Dallamvilág

Mint Nagy Annamária, az aszófői Dallamvilág művészeti vezetője elmondta, különböző zenei stílusok között utaztak, ami az elmúlt 18 évüket átöleli.

Idén Ukrajna és Örményország nemzeti gasztronómiáját és a tradicionális viseletüket is bemutatva, kóstolókkal várták a vendégeket. Fodorné Jobbágy Éva, az Országos Örmény Önkormányzat elnökhelyettese, valamint Zakar Irina, a Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület elnöke segítségével ismerhette meg a közönség a két ország kultúráját, ízvilágát, szokásait. Tradicionális ukrán népdal is elhangzott Jákói Betty és Ilona Mihajlo előadásában. Ilo- na Ukrajnáról, anyanyelvén énekelt szólója is nagy sikert aratott.

A szokásoknak megfelelően gazdag kiállítási anyaggal büszkélkedett a rendezvény. Lukács László veszprémi alkotó már negyedik alkalommal állít ki a kultúrházban. A Budapestről érkezett Romanek Inka látássérülteknek készít festményeket, tapintható, domború elemeket felhasználva. Lánya, Taskovics Adél látássérült, számára igyekszik élvezhetővé varázsolni, megjeleníteni a képi világot. Adél csodálatos versével köszönte meg a rá és sorstársaira figyelést, a sok segítséget, amit a barátoktól, a környezetétől kap nap mint nap.

A kiállítást Gedővári József, a Dallamvilág mozgássérült szólóénekese nyitotta meg, saját élettapasztalatait felhasználva a szeretetről, az elfogadásról. Az esélyegyenlőség műsorblokkban a dákai Sztetoszkóp színpad Hófehérke című vidám jelenetének tapsolhatott a közönség Magyar Tamás művészeti vezető rendezésében.

A Csopakról érkezett Biró Antalné Marton Veronika két saját versét szavalta el, a kapolcsi, fiatal autista alkotó, Ábrahám Sára avatta be a gyerekeket a színezés, a vízfestés világába.

Nagy sikert aratott a meglepetésműsor, Color Memory Team zenei előadása, akik az egykori Color együttes pályafutását dolgozták fel. A képen a közreműködők, Horváth Árpád, Nagy Annamária, Nagy Natália, Gedővári József és Leib Anett, a Dallamvilág szólistái
Fotó: Dallamvilág

A Dallamvilág sajátos missziójához tartozik, hogy olyan énekeseket, zenekarokat, együtteseket hoznak vissza a köztudatba, akik-amik rég feledésbe merültek, pedig egykor szép sikereket értek el a zenei megmérettetéseken. Idén elsőként a 70-es években népszerű Color együttes történe- tét dolgozták fel hatvanperces előadásban, amit vetítéssel, régi Ki mit tud?-os felvételekkel, beszélgetésekkel, interjúkkal színesítettek. – Elsőként hét, akkoriban ismert slágert énekelünk, amit élőben adunk elő. Különleges és egyedi, mára elfeledett zenei munkásságuk, közel negyven év távlatában is értékes, színvonalas előadásaik, dalaik a mai zenekedvelőknek is kuriózumként szolgálhatnak – mondta a művészeti vezető, aki saját rendezésében és közreműködőként dolgozta fel a Color Memory műsorukat a Dallamvilág felnőtt szólóénekeseivel.

Az esti nosztalgiaprogramban vendégszerepelt Kóti Norbi, a Muzsika Tv ifjú énekese, zeneszerzője, a székesfehérvári Tibiton és Tóth Melinda, akik fergeteges hangulatot teremtve szórakoztatták a közönséget. A Dísz téren a Mosolyvár Játszóház jóvoltából népi játék, programok várták a kicsiket, Koi Eszter fodrász, a Dallamvilág szólistája hajtincseket, színes fonatokat készített a divatos frizurára vágyó kicsiknek, nagyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában