Nagykorúvá válását ünnepli a Dallamvilág csoport

Megalapításának 18. évfordulóját ünnepli hamarosan az aszófői Dallamvilág Nosztalgia és Musical Csoport, melynek tagjai egész napos zenei rendezvényekkel, színes családi programokkal készülnek az alkalomra.

Jákói Bernadett

Az egyik legsikeresebb műsoruk a Világutazás című produkció

Fotó: Dallamvilág

A koronavírus-járvány kitörése óta július 17-én, szombaton tartja első nyilvános programját a Dallamvilág, amely az eseményen feleleveníti az elmúlt évek sikereit, szerepléseit, kedves emlékeit.

A 2005 augusztusában alakult közösséget a kezdetektől Nagy Annamária vezeti. A lelkes tagokból álló társulat egy összetartó, a saját megfogalmazásuk szerint egyfajta szeretetcsaláddá nőtte ki magát. – Szeretnénk ezt a nagykorúvá cseperedett közösséget méltó módon megünnepelni a közönséggel, egykori és mai tagjainkkal, barátainkkal. Kö­zel 190, 6 és 16 év közötti fiatal nevelkedett és szerepelt a Dallamvilág zenei életében, sokan táncoltak, mások énekeltek, illetve volt, aki mindkettőt művelte. Szeretnénk, ha még többen megismernének bennünket, ezt szolgálja a szombati rendezvényünk is, amelyet összekötünk egy nyílt nappal. A születési alkalomra olyan programokat válogattunk, amelyek sokat jelentettek számunkra az elmúlt 18 évben – hangsúlyozta a művészeti vezető.

Fotó: Dallamvilág

Nagy Annamária hozzátette, elsőként retró dalokkal a hatvanas-hetvenes évek világába repítik a közönséget, majd a musicalek következnek.

– A slágerdalaink mellett nagy hangsúlyt helyezünk a népzenére, fontosnak tartjuk a Kodály-módszer alkalmazását az énekóráinkon. A Világutazás című műsorblokkunk alapját a 2006-ban bemutatott Dallamok szárnyán nevű elő­adásunk adja, amely 22 országot ölel fel 22 nyelven előadott dalokkal. A későbbiekben ezt továbbfejlesztettük, jöttek új országok, új nyelvek. Idén először két új ország is megjelenik Aszófőn, Ukrajna és Örményország, melyek gasztronómiai kóstolóval is készülnek. A gyermekműsor is fontos projektünk: az óvodás és a kisiskolás korosztályhoz szólunk interaktív műsorunkkal, a Luca baba és barátai című egyórás előadással. Az esélyegyenlőségi programok a kezdetektől végigkísérnek bennünket. Az itt nevelkedő fia­talok ebbe nőttek bele, nekik szinte természetes volt a másság elfogadása. A budapesti Nemadomfel együttes korábbi aszófői táborozásai indították el a velük való baráti kapcsolatot, amely azóta is él közös koncertekkel, találkozásokkal. Itt lesz a többi barátunk is, például a Rolling Country Kerekesszékes Tánccsoport vagy a Dákai Sztetoszkóp Színjátszó Csoport – jegyezte meg a Dallamvilág vezetője.

Mint mondta, kiállításaikon is jelen lesznek speciális igényű alkotók, Romanek Inka és Taskovics Adél, anya és lánya. Inka látássérült festőművész, Magyarországon ő az egyetlen, aki tapintható technikával készíti az alkotásait, hogy azok a vásznon a látássérültek számára is élvezhetők legyenek. Adél pedig verseket ír.

Fotó: Dallamvilág

– Gedővári József mozgássérült énekesünk szinte a Dallamvilág család örökös tagja már. Ábrahám Sára kapolcsi autista fiatal a festészet és a rajzolás rejtelmeibe vonja majd be a gyerekeket. Jelen lesz a veszprémi Lukács László a festményeivel, aki negyedik alkalommal állít ki az aszófői kultúrházban. Az önkormányzat aulájában a Dallamvilág csoport 18 éve című tárlatot tekintheti meg a közönség. A Boldog nyár című interaktív kiállítást a balatonfüredi Lipták Gábor Városi Könyvtárnak köszönhetjük, az aszófői önkormányzat segítségével pedig létrehoztunk egy gyermeksarkot, ahol sok-sok kézműves és logikai játék várja majd a kisgyerekeket. Újhegyi Gyuláné, Rózsa ismét bemutatja csodálatos reform­kori ruháit. Koi Eszter fodrász fantasztikus hajfonatokat, copfokat varázsol a gyerekeknek – sorolta a teljesség igénye nélkül Nagy Annamária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában