hagyomány

2021.07.27. 06:50

Varga Judit miniszter lesz a füredi Anna-bál fővédnöke

Varga Judit igazságügyi miniszter lesz a 196. Anna-bál fővédnöke, Veszprém a díszvendége.

Kovács Erika

Bevonulás a két évvel ezelőtti Anna-bálra. A kísérőrendezvények a mulatságra hangolják a várost Fotó: archív/Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON

Az eseményen nemzeti színű porcelánszívet kötnek a hölgyvendégek nyakába, és a legszebbeknek tradicionális mintájú, trendi színű herendi vázát ajándékoznak. Idén minden korábbinál több, mintegy harminc elsőbálozó hölgyet hívnak meg az Anna Grand Hotelbe július 31-én. A létszámkorlátozás miatt ötszáz vendéget várnak, akik a 3300 darabból álló, csaknem 90 millió forint értékű porcelánkészletből fogyaszthatják el a különleges gálavacsorát.

Az est a Vaszary Villa kertjében kezdődik, ahol a hölgyeknek porcelánszívet ajándékoznak. Mindeközben a gyönyörű paripákon lovaskocsikázás indul a Gyógy térről Purgel Rékával, a két évvel ezelőtti bál szépével, ugyanis tavaly a pandémia miatt nem rendezték meg az estet. A vendégek a Blaha Lujza utcán sétálnak végig az Anna Grand Hotelig, ahol köszöntőt mond mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, a bál fővédnöke. Idén is átadják a Kiss Ernő-díjat, majd a Magyar Állami Operaház balettművészei palotással, a vendégek pedig keringővel nyitják meg a bált.

A báli vacsora után Király Miklós és zenekara, majd Gábriel és zenekara gondoskodik a kitűnő hangulatról. A vendégeket parádés operettgálával ajándékozzák meg az operaház művészei, majd bemutatkozik az a 15 hölgy, akiket a porcelánszíveken lévő számok alapján a legszebbnek tartott a báli közönség.

Bevonulás a két évvel ezelőtti Anna-bálra. A kísérőrendezvények a mulatságra hangolják a várost Fotó: archív/Pesthy Márton

Idén is különlegesnek ígérkezik a báli vacsora, amit Tóth József mesterszakács vezetésével készítenek el.

Előételnek tapolcai lazacpisztrángot kínálnak melegen füstölve, ginnel, zöldségekkel és tormával. Ezután a vendégek hűvös nyári vajtöklevest fogyaszthatnak el, borjú pralinéval, kaporolajjal, főételnek mangalica szűzérméket burgonya roláddal, tejfölhabbal és vargányával, vagy glasszírozott fürj mellét és ropogós combját választhatnak karalábé velutéval, illatos vörös rizzsel és színes bébirépákkal. A zöldalma desszert málnazselével, mogyorókrémmel, sós karamell ágyon, meringue díszítéssel biztosan egyedi finomság lesz a herendi tányérokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában