Együtt alkottak legutóbbi találkozójukon a cseszneki művészek

Az összefogásukat segítő csoportosulás fennállásának egyéves jubileuma alkalmából találkozót tartottak a Cseszneki Alkotó Társaság (CSAT) tagjai.

Rimányi Zita

Együtt alkottak legutóbbi találkozójukon a Cseszneki Alkotó Társaság tagjai

Fotó: CSAT

A pandémia alatt ugyan voltak – főként virtuális – egyéni kiállításaik, sőt, az utóbbi időben valódi tárlataik is, ám kevesebbet lehettek együtt. Ezért örültek annak, hogy a DéNeS Képnézde szabad terében tartott összejövetelen még jobban megismerhették egymást. Ki-ki elvitte, megmutatta újabb alkotásai egy részét eredetiben vagy fotón. Akadt, aki a helyszínen kapott ihletet és készítette el művét. Érkeztek alkotók Dombóvárról, Dunaújvárosból, Pétfürdőről és Veszprémből is.

A különböző anyagokkal, technikákkal és elképzelésekkel dolgozók tagok közé tartozik Dencs Zsanett, Dósa György, Fekete Katalin, Kriston-Bordi Zsuzsanna, Matykó Júlia, Németh Sarolta, Rónaszéki Zoltán, Szilvási Beáta és Pásztor János, aki egyben a szakmai vezetője is a csoportnak. Trieblné Stanka Éva Renáta, Csesznek polgármestere is alapító tagja a CSAT-nak és Ivánovics Balázs önkormányzati képviselő is támogatja a művészcsoportosulást.

Együtt alkottak legutóbbi találkozójukon a Cseszneki Alkotó Társaság tagjai Fotó: CSAT

Legutóbbi találkozójukon is barátságosan beszélgettek a festők a grafikusok, a szobrászok. Válassz gondolatot! játékot játszottak. Híres emberek művészetről, művészekről, közönségről szóló megállapításaiból olvastak fel egyet-egyet és elmondták egymásnak, mi a véleményük arról, mi jut eszükbe annak kapcsán. Kiderült, hogy több bennük a közös, mint gondolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában