Hangulatos olvasókert várja az érdeklődőket a megyei könyvtárban

Hosszú évek óta augusztusban hétfőnként, a könyvtár zárt napján az Eötvös Károly Megyei Könyvtár kiköltözik a színházkertbe.

Őrsi Ágnes

A napi- és hetilapokat, magazinokat a fiatalok is szívesen olvasgatják a kertben

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Igaz, hiányzik a látvány, amikor R. Kiss Lenke szobrát és a körbe ültetett növényeket öntözi a szökőkút, de a hangulatot még így is számtalan más könyvtár megirigyelhetné; a kert gondosan kiválasztott, nagyra nőtt, kellemes árnyékot adó fái alatt kénytelen megállni még az is, aki éppen sietne valahova. A szobor mögött, a sétaút mellett ugyanis olyan veszprémiek láthatók, akik nagyon jól érzik magukat.

Köszönhető ez a könyvtárnak, a kölcsönzési szolgálatot ellátó kollégáknak, akik egymást váltva, reggel 9 órától délután 4 óráig várják az érdeklődőket a könyvtári asztalnál. Az asztalon napi- és hetilapok: Napló, Forbes magazin, Galaktika, Autós Magazin, konyha-, divat- és más szakirodalom, bulvártermékek, csupa olyasmi, amit az olvasóteremben is a leggyakrabban forgatnak az olvasók. A szakirodalom továbbra is csak az épületben hozzáférhető, de volt már, hogy sürgős esetben hétfőn is tudtak segíteni a kollégák egy ügyfélnek.

A napi- és hetilapokat, magazinokat a fiatalok is szívesen olvasgatják a kertben Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nem lenne igazi a szabad szolgáltatás, ha csak felnőtteknek szólna; van játszóasztal is, amelyen különféle kézműves foglalkozásokat ismerhetnek meg a kisebbek, akár szülői, nagyszülői kísérettel is. Ennél az asztalnál a könyvtárral kapcsolatban álló közösségi szolgálatos középiskolás diákok várják a gyerekeket, kísérőiket. És van egy harmadik asztal, körülötte székek, mellettük egy nagy doboz, tele mesekönyvvel, hogy semmi se hiányozzon a kínálatból.

Reméljük, augusztus további hétfőin is legalább ilyen jól működik az időjárás-felelős, hogy kicsik és nagyok élvezhessék még a szabadban a színházkert, a könyvtár aktív kikapcsolódáshoz biztosított feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában