Idén is Veszprémben rendezik meg a Music Hungary Konferenciát

Idén is Veszprémben rendezik meg a Music Hungary Konferenciát, a rendezvénynek a Hangvilla ad otthont november 17-én és 18-án. A IX. Music Hungary Konferencia középpontjában a zeneipar talpra állítása lesz.

Marton Attila

Weyer Balázs, a szövetség elnöke és Kádár Tamás társelnök a budapesti sajtótájékoztatón

Forrás: Music Hungary/Zsiga Pál

Fotó: Zsiga Pal, NOWmagazin.hu

Az ágazat szereplői számba veszik a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, valamint a rendezvény diskurzust indít a talpra állás mikéntjéről, hogy segítse a szektor alkalmazkodását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez, közölte a Music Hungary Szövetség.

Az idei konferenciaprogram kurátora Süli András, aki a rendezvényről a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe. A konferenciát idén is a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával rendezik meg a Hangvillában, a kísérőprogramoknak más veszprémi helyszínek adnak otthont. Süli András elmondta azt is, hogy a kétnapos konferencia nyitónapja a zenei szakma lehetőségeit járja körbe, míg a 18-i nap programjában együtt keresnek megoldásokat az ágazat szereplői a pandémia utáni újrakezdéshez.

 

Weyer Balázs, a szövetség elnöke elmondta, a szakmának ki kell használnia ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon újraindulni és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Hozzátette, a konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase lesz, amelyet a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósítanak meg: ezen feltörekvő zenészek és előadók kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. Megjegyezte, Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén a városban tartják a konferenciához kapcsolódóan ezt a találkozót is. Kádár Tamás, a szövetség társelnöke arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a szervezeten belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában