Micskó Zoltán első önálló kiállítása nyílt Kisapátiban

A művelődési házban a helyi kötődésű alkotó, Micskó Zoltán fotós első önálló, Vadászat a pillanatra című kiállítása nyílt.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az alkotót Csótai László fotós mutatta be, megnyitva egyben a tárlatot. Amint elmondta, maga is természetfotósként szintén átéli azokat az élményeket, amelyeket kollégája. – Egy nagyvad fotósnak figyelnie kell a vadra, de a kép hátterére szintén. Sok felvétel készül hosszas várakozást követően, de életünk legnagyobb élményét is így éltük át a természetben. A kiállított képek magukról beszélnek, többnyire a nagy magyar vadakat mutatják be néhány madár kíséretében, be igényesen fotózva.

Zoli imádja és tiszteli a természetet, alázattal, tisztelettel közelít kedvenc témájához, a nagyvadakhoz. Igényes, művészi megközelítésben mutatja be a természet csodáit, számára nincs kompromisszum, ami a kép minőségét illeti. Hiszen ő igazán fanatikus nagyvad fotós. Egy hétvégi napon alap nála, hogy akár több, mint tíz kilométert is gyalogol egy nagyvad után. Ő nem rendezi át a természetet, károkozás nélkül él együtt azzal, pedig ez ma már nem jellemző a természetfotósoknál. Mindemellett imádja a családját és egyensúlyt teremt szerettei, valamint a fotós életforma között. Mert ez – túlzás nélkül is állíthatom -, egy életforma – mondta Csótai László.

A megnyitón Magyar Koppány közreműködött zongorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában