TOKOS ZOLTÁN GITÁRMŰVÉSZ

2021.11.23. 19:55

Varázslatos zenei utazás a Thury-várban

Komolyzenei és latinos dallamok is felcsendültek a napokban a várpalotai Thury-vár kápolnarészében, ahol a különleges zenei élmény iránt érdeklődők Tokos Zoltán gitárművész koncertjét hallgathatták meg.

Szabó Péter Dániel

Második alkalommal koncertezett Várpalotán Tokos Zoltán gitárművész

Fotó: Szabó Péter Dániel

Különleges hangulatú és akusztikájú helyszínen tartotta meg várpalotai koncertjét Tokos Zoltán gitárművész. Varázslatos zenei utazáson vehetett részt az egykori kápolnában a közönség, hiszen ritkaságnak számító darabokat szólaltatott meg a művész. A klasszikus zenei világ mellett barokkos és latinos dallamok csendültek fel.

Tokos Zoltán Kolozsváron született, ahol a zeneművészeti főiskolán kezdte tanulmányait. Szendrey-Karper László gitárművész vezetése alatt diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatán már 30 éve a gitártanszak vezetője.

Tanult Costas Costiolis-nál az Athéni Zeneművészeti Főiskolán, valamint mesterkurzusokon vett részt John Williams-nél és Leo Brower-nél. Koncertezett Európa több országában, számos kottáját és albumát adták ki a kontinensen. Több mint 10 éve rendszeresen tanít Spanyolországban is. Várpalotán immár második alkalommal láthatta és hallhatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában