Virtuózok

2022.01.14. 12:00

Muzsikustehetségek adnak koncertet a Hangvillában

A Virtuózok zenei tehetségkutatóban elismert fellépők adnak hangversenyt a magyar kultúra napja alkalmából január 21-én, pénteken a Hangvillában.

Marton Attila

A 14 éves Braun Áron ütőhangszeren játszik Fotó: Virtuózok

A televíziós zenei tehetségkutató műsor eddigi hét évadjának résztvevői közül hét fiatal tehetség – valamennyien a műsor nyertesei és különdíjasai – lép a Hangvilla színpadára a Virtuózok Gálakoncerten, tájékoztatott a Veszprémi Programiroda. Az ünnepi koncertet a magyar kultúra napja előestéjén, január 21-én, pénteken 19 órától rendezik meg a Hangvilla nagytermében. 
A gálakoncerten ütőhangszeren játszik Braun Áron (14 éves), a Virtuózok V4+ 2021-es magyar győztese. Hegedűjátékával Abouzahra Amira (16) és Abouzahra Mariam (13) varázsolja el a közönséget: előbbi a Virtuózok korcsoportgyőztese volt 2017-ben és Virtuózok V4+ ezüstérmese 2020-ban, míg utóbbi különdíjat nyert el a verseny 2018-as kiírásában. A gálakoncerten zongoratehetségét mutatja be a horvát Ivan Petrovic-Poljak (17), aki a Virtuózok V4+ nyertese volt tavaly. Klasszikus gitáron játszik Vuk Vukajlovic, a 2020-as Virtuózok V4+ szerb győztese. Színpadra lép Harmath Kornélia (7), aki hárfán játszik, a versenyben 2020-ban kapott különdíjat. A koncert résztvevői a Virtuózok kiírásának első győztesét, Lugosi Dániel Alit (22) is hallhatják. A klarinétost zongorán kíséri Emődy Nóra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában