Sárkányos mese

2022.02.15. 17:00

Fellépésekre készül az erkeles bábcsoport

A Babikő Mesevilága nevű bábcsoport 2021 szeptemberétől működik a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zene Általános Iskolában.

Laskovics Márió

Az Erkel iskola bábcsoportja a Sárkányos mesét próbálja

Forrás: Simon Klára

Simon Klára bábcsoportvezető a Naplónak nyilatkozva elmondta, a Pápai Művelődéstörténeti Társaság megbízásából, az Amatőr színjátszás támogatása Veszprém és Zala megyében elnevezésű pályázatnak köszönhetően hozták létre a gyermekek kreativitását, fantáziáját, együttműködési készségeit játékosan fejlesztő csoportot. A Pegazus színházbeli munkatársával, Császárné Csirmaz Enikővel dolgoznak a 3-4. osztályos diákokkal, akik a kezdeti lendület után mára tizenöten maradtak. 

– A foglalkozásokon az egyéni adottságokat fejlesztjük: bábmozgatást, beszédet és hanglejtést, valamint a színpadon való mozgást. Illetve a Császárné Csirmaz Enikő által írt és rendezett Sárkányos mese című interaktív darabot próbáljuk, melyhez ketten terveztük és készítettük el a bábokat, díszleteket. Ezt adjuk elő majd a Nemzeti Művelődési Intézet projektzáró megyei bábos találkozóján, előtte azonban bemutatjuk a Pegazus Színházban is a szülőknek, érdeklődőknek – mondta el Simon Klára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában