Rendhagyó műsor Tapolcán

2022.03.12. 13:00

Lányok és asszonyok a forradalom viharában

Némileg rendhagyó műsorral készült az idei ünnepre a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola, ugyanis ezúttal a nők szerepét helyezték a középpontba.

Szijártó János

A forradalom és szabadságharc ismert és ismeretlen női alakjait idézte meg a tapolcai tanulók műsora

Forrás: Szijártó János/Napló

A műsort adó Kazinczy-tagintézmény tanulói az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ismert és ismeretlen női alakjait formázta meg, akik férjük, párjuk számára stabil háttér biztosításával, kokárdák varrásával vagy éppen aktív közéleti, sőt akár harctéri közreműködéssel vették ki részüket az akkori eseményekből. 

A színpadon több más mellett felvillant Szendrey Júlia, Teleki Blanka, Laborfalvi Róza, Kossuth Zsuzsanna, Lebstück Mária alakja, akik bizonyították, hogy nőként is lehet harcolni az igaz ügyért, vállvetve a férfiakkal. 

A kazinczys diákok a zenés műsorban visszarepítették a hallgatóságot Petőfiék, Jókai- ék korába, ahol a magyarság megmutatta erejét az elnyomással szemben, amelyben a lányok, asszonyok egyaránt tanúbizonyságot tettek bátorságukról. 

Az előadás végén felzúgó taps után Bajner Imre igazgató köszönte meg a szép műsort a Kazinczy-tagintézmény színpadra lépő hetedik és nyolcadik osztályos tanulóinak, valamint a felkészítő pedagógusoknak, Hatvaniné Felker Eszternek és Horváthné Dér Erzsébetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában