Művészet

2022.03.02. 17:00

Minden korosztály számára szól a 15. Tavaszi Fesztivál programja

A Pannon Várszínház immár tizenötödik alkalommal szervezi meg Tavaszi Fesztiválját. A programok összeállításánál törekedtek arra, hogy minden korosztály megtalálhassa a kedvére valót, illetve műfaját tekintve is nagyon színes esemény elé nézhetünk. A fesztivál programját sajtótájékoztató keretében ismertették szerdán.

Horváth Virág

Forrás: Penovác Károly/Napló

Március 12-én szombaton 17 órától a Virágot Algernonnak című darabot játssza a Pannon Várszínház, majd a Látókép Ensemble vendégelőadását tekinthetnek meg a nézők 20 órától Kálmán-nap címmel. Az est érdekessége, hogy Hajdu Szabolcs - Kristály Glóbuszt nyert filmrendező - írta és rendezte az előadást, készülő filmjének színpadi változata, melynek szereplője is, többek között a Forte Társulatból már jól ismert Földeáki Nóra mellett. A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.

 

 

Az előadás után egy beszélgetést szerveznek a rendezővel, aki a Kálmán-nap című film forgatásáról is mesél majd. A Látókép Ensemble előadása a 3. emeleti stúdióban lesz.

 

 

Március 13-án vasárnap a fiatalok, a gyerekek és a felnőttek nagy kedvence ismét Veszprémben, 17 órától A Pál utcai fiúkat játsszák a Hangvillában.

 

 

Az ezt követő hétvégén, március 19-én szombaton egy fergeteges vígjáték a Veres1Színház előadásában, Ne most drágám! címmel. A szereposztásban – a teljesség igénye nélkül – Fekete Linda, Csonka András és Mihályfi Balázs. Szerelmi háromszögek, nercbundák, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

 

 

- Azért is örülünk a meghívásnak, mert a két színház létrejötte, működési formája nagyban hasonlít egymásra. Lévén, hogy két magánszínházról van szó, egyfajta sorsközösség van a két intézmény között, amely elsősorban a nézők bizalmára épít. Mindkét igazgató fontosnak tartja, hogy azok a színházak, amelyek hasonló helyzetben vannak, magánszínházi viszonyok között működnek, együttműködésükkel segítsék egymást- mondta el Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója.

 

 

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója hozzátette, a Tavaszi Fesztivál zárásaként, március 20-án vasárnap 17 órától a Liliomfi című komédiát tűzték műsorra. - Az előadás a megszokott formában lesz látható, majd színházi edukációval, a közönség bevonásával gazdagítva a darab egy másik verziója kerül bemutatásra Liliomfi@ címmel, EKF projektként megvalósuló Udvarszínházunk keretében – tette hozzá az igazgató. 

Forrás: Penovác Károly/Napló

Varga Richárd a Veszprém-Balaton 2023 EKF program képviseletében kifejtette a Tavaszi Fesztivál fontosságát és értékét. A színház és ezen keresztül a művészetek, a kultúra mind fontos kapcsolódási pontok, melyek az emberek közötti megértést, együttérzést tudják szolgálni, főleg ebben a rendkívül nehéz időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában