Jókedv egész hétvégén

2022.05.10. 09:00

Gesztenyevirág-fesztivál sok zenével, remek fellépőkkel Sümegen

Három napon át gazdag programmal várta az érdeklődőket az immár hatodik alkalommal megrendezett gesztenyevirág-fesztivál Sümegen. Koncertek, játékpark, gyermekprogramok, finom falatok, zamatos borok és az ehhez járó jó hangulat sokak számára jelentett lehetőséget a kötetlen szórakozáshoz.

Szijártó János

Zenei sokszínűség jellemzi az idei fesztivál harmadik napján fellépő Szabó Balázs Bandája zenéjét, amely már az első pillanatban elnyerte a sümegi közönség tetszését

Fotó: Szijártó János/Napló

Pénteken a Kisfaludy-emlékházban fotókiállítás nyílt, majd Joós Tamás énekmondó zenés műsorát láthatta a közönség. Az ünnepélyes megnyitón Végh László polgármester köszöntötte a résztvevőket a Palotakertben, s külön virággal a színpadra lépő Kovács Katit. Mint mondta, tavaly a járvány miatt elmaradt a gesztenyevirág-fesztivál, ám idén ezért még nagyobb várakozás előzte meg a rendezvénysorozatot. Kovács Kati fantasztikus hangulatú koncertje után az SMS együttes gondoskodott arról, hogy a jókedv ne hagyjon alább. 

Szombaton délután nyílt meg ugyanitt a Gasztro és Bor utca, ahol elsőként a ­Broadway táncegyüttes lépett fel. Érdekesség, hogy most mutatkozott be először a juniorcsoport, de a felnőttektől is teljesen új koreográfiát láthatott a közönség. A folytatásban Belényesi Barnabás gyermekkoncertje, utána pedig az Anna & The Big Faces produkciója következett. Este a fiatalok körében kifejezetten népszerű Bohemian Betyars robbant be a színpadra. A banda saját magát „speed-folk-freak-punknak” nevezi, ami jellemzi „őrült” előadásmódjukat és az általuk közvetített zenei változatosságot. A hangulatot tovább fokozta a szombat estét záró DWG koncertje. 

Vasárnap a Kisfaludy-emlékházban Sümegi Kata vezetésével indult a Kisfaludy-séta, majd az Era Nova kamarazenekar műsorát hallhatták az érdeklődők a ferences kegytemplomban. A Palotakertben az Acro Dance SE bemutatója nyitotta a színes programok sorát, majd a KidCats együttes zenés gyermekműsora következett. A folytatásban ugyanitt a Yesterday együttes akusztikus koncertjét láthatta a közönség, majd Szabó Balázs zeneileg sokszínű bandája lépett fel remek hangulatot varázsolva a hatodszor megrendezett gesztenyevirág-fesztivál zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában