Siker és vastaps

2022.06.03. 17:30

Parádés gálaműsort adtak a balettiskolások Veszprémben

Gálaműsoron mutatták be kivételes tehetségüket a Victoria Art & Sport Egyesület növendékei Veszprémben, a Hangvillában, június 2-án csütörtökön este.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Podolskaya Viktoria balett mester tanítványainak előadását hatalmas siker és vastaps kísérte a zsúfolásig megtelt színházteremben. A művész a gálaelőadás végén, a fiatalokkal zsúfolásig megtelt színpadra lépett tanítványai közé, ily módon köszönte meg nekik és segítőinek a parádés estet. Méltatta a távozó tehetségeket, és a balett világából már jól ismert kiválóságokat, kik nála kezdték pályájukat. Szólt a négy ukrán kislányról is, akik a háború elől menekülve kerültek az egyesületbe.

– Itt a művészet révén talán kicsit feledtetni tudtuk velük azt, amit átéltek, és remélhetőleg nekik is élmény marad a mostani fellépés, fogalmazott. A művész örömmel beszélt arról, hogy két év után ismét színpadon lehettek, melyre a pandémiás időszak miatt eddig nem adódott lehetőségük. Méltatta a támogatást, amit a kormányzat és a Miniszterelnökség a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül nyújtott számukra, majd külön szólt a szülők segítségéről. Podolskaya Viktoria a balettet művészi táncnak, életformának nevezte, melyre szüksége van a gyereknek, a családnak.

– Mi másképp látunk, érzünk - hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában