A néprajzkutató születésnapján

2022.07.08. 13:00

Nyílhegy alakú medál is készül Zircen

Reguly203 címmel Reguly Antal néprajzkutató, utazó születésnapja alkalmából szervez programokat a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház július 9-én, szombaton.

Rimányi Zita

Tárlatvezetést is tartanak a kiállításon Fotó: Reguly-múzeum

Koszorúzást tartanak 14.30-kor a múzeummal szemben, a Rákóczi téren, Reguly Antal szobránál, ahol beszédet mond Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója. Nagy Iván 15 órától előadást tart a Vámbéry-kultuszról. Közös tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők 16.30-tól, megtekinthetik a Regulyversum – mindent Regulyról című állandó kiállítást. Két előadást hallgathatnak meg 18 órától: Reguly nyomában Hantiföldön címmel beszél Ruttkay-Miklián Eszter Schmidt Éva munkásságáról, majd Gulyás Zoltán Schmidt Éva hagyatékának kartográfiai vonatkozásairól tart tájékoztatást. 
Kézműves-foglalkozásokhoz csatlakozhatnak a résztvevők 15–19 óra között: kenőkést és nyílhegy alakú medált faraghatnak fából Molnár Ákos vezetésével, a szalagszövéssel és a rokkán fonással ismerkedhetnek meg B. Dobos Teréz segítségével. A programokon való részvétel ingyenes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában