Zene

2022.08.25. 15:00

Japánból kapott elismerést a veszprémi származású fuvolaművész

Saját művészének választotta Kerekes Blankát a japán Sankyo fuvolakészítő cég.

Napló

A veszprémi származású fuvolaművész nem mindennapi elismerésben részesült a papageno.hu híre szerint. Kerekes Blankát a cég saját Sankyo Artist-jának választotta, ezzel a gesztussal a ma élő legkiemelkedőbb fuvolaművészek közé sorolták. – Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy ez a prominens cég – amelynek a tudomány és művészet ötvözetével kifejlesztett kézzel készített hangszereit a világ minden táján kiváló fuvolaművészek, világhírű zenekarok szólófuvolistái szólaltatnak meg – a „Sankyo Artist” megtisztelő címre méltónak talált engem – fogalmazott a művészeti lapnak Kerekes Blanka, aki a Sankyo 501- Rbeh Pure Silver hangszerét a híres Esterházy család ajándékaként választhatta ki. 

Kerekes Blanka
 

A cikk emlékeztet, Kerekes Blanka a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után Erasmus tanulmányi ösztöndíjjal Svájcban, a Zürichi Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Saját zenei nyelvezetét a klasszikus és a jazz stílus elemeinek ötvözésével teremti meg. Szólókoncertjei mellett Európában és Ázsiában is tart mesterkurzust. Hozzátették, a művész a Zürichi Zeneművészeti Egyetem docense, számos nemzetközi fesztivál és verseny zsűrielnöke, és egyedüli zenészként a veszprémi A Tánc Fesztiválja Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Fesztivál zsűritagja. A fuvolaművész 2023 januárjában szólistaként lép fel Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosa megnyitóünnepségen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában