Kapcsolódások

2022.08.22. 17:00

Négy grafikus kiállítása nyílt meg Ajkán

Rendhagyó módon nyílt meg négy grafikus Kapcsolódások című kiállítása augusztus 19-én a Nagy László Városi Művelődési Központban. Az alkotók, Baranyai Ferenc, Bodnár Imre, Jáger Réka és Kapolcsi Kovács Csaba maguk szóltak a munkáikról, a közös útról, az egymáshoz való kapcsolódásaikról.

Tisler Anna

A megnyitón az alkotók, Baranyai Ferenc, Bodnár Imre, Jáger Réka és Kapolcsi Kovács Csaba maguk szóltak a munkáikról, a közös útról, az egymáshoz való kapcsolódásaikról

Fotó: Györkös József

Az elsőként szóló Kapolcsi Kovács Csaba elmondta, hogy a képek témája a kapcsolódásaik a világhoz, a természethez, a városhoz, egymáshoz. Mindenki a saját világát jelenítette meg a rajzokban. Mindannyian ajkaiak, Imrével és Ferenccel alapítói az idén 40 éves Ajkai Grafikai Műhelynek. Réka jóval fiatalabb náluk, így az életkora miatt ő később csatlakozott. Ők együtt tanulnak technikákat, szeretnek együtt lenni, hatnak egymás lelkére, munkásságára.
Bodnár Imre kiemelte, milyen nagyszerű dolog, hogy időben a két véglet is megjelenik, a grafikai műhely legifjabb tagja Réka, a legidősebb Ferenc. Reméli, a műhely többi tagja is megjelenik hasonló tárlatokon. Az alkotásokon mindenki a legbelső érzéseit tárja a nézők elé. Bennük van az egymás iránti szeretet, az emberek iránti tisztelet, ezek mind jelen vannak a rajzokon. 
Jáger Réka megfogalmazta, hogy nagy hatást gyakoroltak rá alkotótársai, és megtiszteltetés számára,  hogy velük állíthat ki. A grafikai tudását a műhelyben szerezte meg. 
Baranyai Ferenc hozzátette, hogy a papíron érzéseket közvetítenek, ahogy elkezd a papíron futni a ceruza, hogyan követi azt az agyuk, éppúgy, mint például a zenében, leütnek egy hangot, tudják, mi lesz a következő. A kapcsolat közöttük olyan, ha a másik szemébe néznek, érzik a gondolatait. Ezeknek az érzéseknek az átadása a lényeg. 
A kiállítás szeptember másodikáig látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában