Tájoló

2022.08.29. 13:00

Robozné Erődi Ildikó alkotásaiból nyílik kiállítás a Hangvillában

"Élményfestőként az a gondolat indított el művészi pályámon, hogy miképp egy prizma a befogadott fényt színeire bontva szétszórja, én is láthatóvá teszem az általam megélt élményeket. Így alkotásaim azoknak a befogadott pozitív impulzusoknak a kivetülései, amelyek eddigi életem során hatással voltak rám" – hangsúlyozza Robozné Erődi Ildikó a zene világnapján megnyíló kiállítását bemutatva, amit Veszprémben, a 2023-as év kulturális fővárosának szívében, a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben rendeznek meg.

Rimányi Zita

Képünk Robozné Erődi Ildikó zirci kiállításán készült

Fotó: Rimányi Zita/Napló

"Köszönhetően annak, hogy a Hangvilla tulajdonosában olyan együttműködő partnerre találtam, aki azonosulni tudott törekvésemmel, és örömmel adott teret elképzelésem kibontakoztatásának, október elsejétől ebben a látványos, hívogató, exkluzív környezetben ismerhetik meg pasztellfestmény-sorozatomat az idelátogató vendégek" – jegyezte meg a szentgáli festőművész. 
A megnyitóünnepséget 17 órakor tartják meg, a tárlat címe: Tájoló. Témaköre a Balaton-felvidék és a Bakony-régió természeti csodáinak, állatvilágának és épített örökségének megjelenítése. 
"Minden lehetőséget megragadok arra, hogy inspiráljam környezetemet a természet – és benne csodás hazánk – megismerésére. Meggyőződésem, hogy az, aki megtapasztalja és megérti a természet működését, alapvető törvényszerűségeit, az könnyebben megismerheti önmagát, könnyebben megtalálja helyét a világban, mivel megértéssel tud fordulni embertársai, s környezete iránt. Hiszen mi magunk is a természet részei vagyunk, és ettől nem vonatkoztathatunk el" – állítja a műveivel szemlélődésre ösztönző alkotó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában