Zene

2022.08.30. 10:00

Rock Palota Fesztivál idén is nagy sikerrel

Két év kényszerű kihagyás után idén nyáron újra megrendezte a kétnapos Rock Palota Fesztivált a dzsembori nevét viselő, helyi zenészekből verbuválódott egyesület a várpalotai városi sportcsarnoknál. Ezúttal sztárvendég is volt, a Leander Kills zenekarra közel ezren voltak kíváncsiak a fesztiválon.

Szabó Péter Dániel

A Leander Kills koncertjére sokan voltak kíváncsiak a Rock Palota Fesztiválon Fotó: Szabó Péter Dániel

A Várpalotán immár ha- gyománnyá érett ingyenes zenei rendezvény alapvető cél- kitűzése, hogy helyi és környékbeli rockzenekaroknak adjon bemutatkozási lehetőséget. 
– Mindez idén sem változott, hiszen két kivétellel helyi bandák muzsikáltak a városi sportcsarnoknál felállított színpadon. Érkezett azonban hozzánk egyenesen Olaszországból a Gone Feral zenekar, valamint egy sztárvendéget is hívtunk, a Leander Kills is koncertezett a fesztiválon. Úgy gondoltuk, hogy az amatőr zenekaroknak is az a jó, ha minél több ember előtt mutathatják meg magukat. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy egy országosan népszerű bandát is elhívjunk a fesztiválra – mondta el kérdésünkre Punk Balázs. 
A szervező Rock Palota Egyesület elnökétől megtudtuk, a kemény zenét játszó olasz zenekart hamar befogadta a közönség, a zenészeknek is nagyon tetszett a város és a rendezvény, így jövőre is szívesen jönnek Várpalotára. 
Ami a további fellépőket illeti, a Rock Palota Fesztivál két napja alatt olyan zenekarok váltották egymást a színpadon, mint a Brigantik, a Rebels, a Gate, a 6áreset, a Végállomás vagy épp a Hangár21, de koncertet adott a KisGolyó Band, a Seven Miles, a Tom Stoner vagy épp a legendás Guns’n’Roses örökségét ápoló Dogs’n’Roses is. 
Punk Balázs elmondta, a fesztivál óta a közönség és a fellépő zenekarok részéről is jó visszajelzések érkeztek feléjük. 
– Megnyugtató érzés, hogy a szervezésbe fektetett rengeteg idő és energia megtérül. Külön köszönetet érdemelnek a koncertsorozat támogatói, hiszen ők biztosították, hogy idén is ingyenes legyen a rendezvény – tette hozzá a Rock Palota Fesztivál szervezője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában