Gazdag programok

2022.11.09. 20:00

A magyar nyelv napját ünneplik Balatonfüreden

Gazdag rendezvénysorozatot szervez a Magyar nyelv napja alkalmából a Balatonfüredi Költőverseny Quasimodo Közalapítvány az előttünk álló hétvégén.

Kovács Erika

A Szőcs Géza Irodalmi Szalonban mutatják be Lukács Sándor Kikötő című verseskötetét

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Közös versmondással kezdődik a program a Kiserdőben lévő Kőszínháznál november 11-én 11 órakor, ahol köszöntőt mond Bonczidai Éva, a Magyar Kultúra című magazin főszerkesztője. Később Lukács Sándor és a magyar nyelv címmel lesz beszélgetés Lukács Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésszel, és bemutatják Kikötő című verseskötetét a Szőcs Géza Irodalmi Szalonban 18 órakor. 
Szombaton Eleven Költők Társasága-koncerttel várják az érdeklődőket 18 órakor a Kisfaludy Galériában, ahol kortárs költők verseiből sajátos stílusjegyekkel, korszerű hangszerelési megoldásokkal kialakított, igényes popzenét hallhatnak Keleti Andrással (Budapest Bár, Colorstar), Kohánszky Royjal (Roy és Ádám, Roy Galeri) és Máté Szabolccsal (Colorstar). 
Vasárnap 16 órakor Mikszáth Kálmán Lovagok, hóhérok, szeretők című históriás kötetét mutatja be az író születésének 175. évfordulóján Praznovszky Mihály, a könyv szerkesztője az irodalmi szalonban. Az általános és középiskolás diákokat pedig magyar nyelvi játékokkal várják november 14–18. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában