Zonta Club Veszprém

2022.12.11. 20:00

Gyertyafényes adventi hangversennyel hangolódtak az ünnepre

Gyertyafényes adventi hangversenyt adott a Kováts Péter vezette Mendelssohn Kamarazenekar és Dinyés Soma művészeti vezetővel az élen a Magyar Rádió Gyermekkórusa Veszprémben, amit a Zonta Club Veszprém (ZCV) szervezett a Pannon Egyetem aulájában december 10-én este.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A 25. alkalommal megrendezett eseménnyel a közmédia Jónak lenni jó kampányához kapcsolódtak, az adományokat a vakok és gyengén látók megsegítésére ajánlották fel. Rudinszky-Petrik Erzsébet, a ZCV elnökének köszöntője után Porga Gyula, Veszprém polgármestere méltatta a gyertyafényes koncert célját, mely segít a rászorulókon. Arról is beszélt, hogy a hangverseny szép adventi esemény, és minden jelenlévőnek kellemes élményt ad karácsony előtt, segít az ünnepi ráhangolódásban. – A klub tagjai példát és reményt adnak mindenkinek, mert jelzik, így is lehet jelen lenni egy közösségben. Ők ugyanis figyelik, kinek milyen segítségre, figyelemre van szüksége, mondta, majd szólt az adventi gyertyák jelentéséről, melyek kivételes értéket képviselnek életünkben. 

Az elmúlt pénteken rendhagyó képzőművészeti kiállítást szervezett a Zonta Club Veszprém a Rotary és a Lions Club támogatásával. A Veszprémi Művész Céh tagjai állították ki alkotásaikat a Veszprémi Petőfi Színházban, két művet a vakok és gyengén látók megsegítésére ajánlottak fel a művészek. A tárlat december 15-ig látható a teátrum aulájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában